Eerste driepunter voor Lemelerveld, Lemelerveldse voetbalvrouwen nog puntloos

De euforie was enorm toen Job Heerink in de allerlaatste minuut de 1-2 binnenschoot uit bij Reünie in Borculo en zo Lemelerveld de eerste zege van het seizoen bezorgde. Na de nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden werd met de nodige spanning afgereisd naar het Berkelland. Promovendus Reünie maakte indruk bij de competitiestart met o.a een dikke 5-1 thuisoverwinning op DSVD uit Deurningen. Vanaf de aftrap werd het een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen verdienstelijk speelden. De beste kansen waren voor Reünie maar tot twee keer toe redde doelman Rowell Evers geweldig in enkele één op één situaties. Ook Lemelerveld kreeg mogelijkheden maar doelpunten leverde dat niet op.

Na de thee speelden beide ploegen hartstochtelijk voor de winst en was Job Heerink direct na rust dicht bij de openingstreffer. Invaller Bram Reimink brak rond de 70e minuut de wedstrijd open met een echte spitsengoal voor de 0-1! In de slotfase joeg Reünie vol op de gelijkmaker. Die kwam in de 90e minuut en was een geweldige domper. Diep In blessuretijd wist Bram Reimink zijn prima invalbeurt extra glans te geven. Bij een scrimmage voor het Reünie doel wist hij met een slim hakballetje Job Heerink te bereiken die knap raak schoot! De dolle vreugde na de treffer tekende de strijdlust en teamgeest van de jonge ploeg! Een dolgelukkige trainer Emiel Maat roemde alle spelers en ook de spelers die niet wekelijks tot de basis elf horen! ,,We doen het met z’n allen” aldus de Hardenbergse oefenmeester! Aanstaande zondag 15 oktober speelt Lemelerveld thuis een echte Sallandse derby tegen de sv Heeten. Aanvang op het Heidepark is 14.00 uur. Alle info rond deze wedstrijd vanaf a.s. donderdag op de Lemelerveld site.

Opstelling tegen Reünie: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver, Ramon Lorkeers, Jasper Westerman( 65 Mick Kragt) , Robin Morrenhof, Stan Reimink, Arjon van Lenthe ( 65 Gijs in de Wal) Bram Smit ( 85 Fin van de Berg) Job Heerink, Noah Tuink ( 65 Bram Reimink)

Lemelerveldse voetbalvrouwen nog puntloos

Trainer Eddy Ramerman is een niet te benijden man. Ook tegen de vrouwen van FC Dinxperlo moest hij weer een half team missen door blessures, ziekte, weekendjes weg en vakantie. Toen voor aanvang scheidsrechter Pietje Precies bij de pasjescontrole de naam van Evelien Lindeboom mistte moest speelster Bloesem Jansen op doel staan. Met speelsters uit het zaterdagteam en Vrouwen 2 wist Lemelerveld via Zoë Kampman en Rena Heuzels knap op een 2-0 voorsprong te komen. Jammer dat direct daarna een megakans voor open doel voor de 3-0 werd gemist. Vlak voor rust kwam Dinxperlo terug in de wedstrijd door niet al te best verdedigen en stond het zomaar 2-2. Na rust pakte Lemelerveld weer de voorsprong. Rena Heuzels zette de hele Dinxperlo te kijk met een knappe solo voor de 3-2. Pietje Precies gaf daarna om niets een strafschop cadeau aan Dinxperlo en werd het 3-3. In de slotfase wist Dinxperlo goed te profiteren van de ruimtes tegen de moe gestreden Lemelerveldse vrouwen en liep het uit naar een 3-5 overwinning. ,, We hebben een krappe selectie en wanneer we zoveel speelsters missen wordt het lastig. De moed er maar inhouden” aldus de sympathieke trainer na afloop.

Aanstaande zondag gaan de Lemelerveldse vrouwen op bezoek bij goede bekende Victoria Boys Vr 2 in Apeldoorn. Aanvang in het Victor stadion is 11.30 uur.

Tekst: Anton Sibelt