Eerst de Pasapas en dan weer timmeren

Om half tien waren de eerste bouwvakkers al weer op het scoutingterrein voor de tweede timmerdag. Menig baas zou jaloers zijn op zulke voorbeeldige werknemers.

Om tien uur begint de dag echt met de pasapas, de tune van de koningsspelen dit jaar. Even de spieren los maken en dan weer aan het werk. In de diverse boerderijen en varkensstallen was er vandaag oog voor detail; er verschenen zelfgemaakte hooibalen, ieder bouwwerk werd voorzien van een naam.

Ik mocht meehelpen op de “timmerfarm” en heb die kleine rakkers geholpen met zagen en de kunst van het spiekeren onder de knie krijgen.

Het was weer mooi bouwweer vandaag en de restanten van de enorme houtstapel van maandag waren ook snel opgebruikt. Door de leiding werd het sponsorbord (zie foto) nog even up-to-date gemaakt en die willen we dan via deze weg heeeel hartelijk bedanken voor hun inbreng. En voor de bedrijven, die het hout geleverd hebben….. jullie kunnen alvast weer sparen voor volgend jaar.

Om twaalf uur nog even het afscheidslied en dan maar tot morgen. Dan wacht de kids een BIG-surprise, wellicht met dank aan Annemarie.

foto’s / video: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *