“Een supertof, maar wel een beetje koud idee en ik ga het met jullie delen.”

Want na de vele berichten die ik heb ontvangen op de socials, over de koude training die ik geef, waar ik overigens heel blij van word, is het nu tijd voor jou! De dagen worden korter en kouder, het is tijd om naar binnen te keren, dit is wat we in de herfst en winter doen. Waar we in de zomer juist naar buiten gaan, zitten we nu juist weer meer binnen en gaan we plannen maken voor volgend voorjaar.

Door ook nu naar buiten te gaan en de kou te omarmen, omarm je jezelf helemaal.

Je verwacht het misschien niet, maar de kou kan juist op deze momenten je gids zijn als je naar binnen keert en als je voelt dat je je daar hulp bij nodig hebt, ben ik er om je liefdevol te begeleiden. Na de mooie sessies met het mentaal fit traject is het nu tijd om meer te doen met koude training, simpelweg omdat er verschillende reacties op komen als er iets gepost wordt over het mentaal fit traject of als ik weer in een ijsbad zit….. Zoals “Wat goed dat je dit doet, maar niks voor mij.” Of “Doe ik ook en interessant, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.”

 Daarom wil ik gaan dippen met jou, om te ervaren wat mentale fitheid met je kan doen!

Er zijn vele voordelen, zoals:

 • Een gezonder vatenstelsel
 • Een sterker immuunsysteem
 • Verbeterde sportprestaties
 • Natuurlijke antidepressiva
 • Superfocus
 • Hogere vetverbranding
 • Betere insulinegevoeligheid
 • Bewuste beïnvloeding van het immuunsysteem
 • Minder ontstekingen en een betere zuurgraad in je lichaam
 • Minder verzuren bij sportprestaties
 • Een beter metabolisme (energiesysteem)
 • Diepe meditatieve rust
 • En het helpt je gas besparen 😂 wat een leuke bijkomstigheid is.

Ik heb een buiten douch waar ik regelmatig ondersta. Gewoon, omdat het kan, maar ook na het sporten, omdat het ervoor zorgt dat ik minder tot geen spierpijn ervaar. In de ochtend douch ik koud, omdat het mij meer kracht geeft en in de wintermaanden ervaar ik de buiten douch als magisch en ik voel me de hele dag energiek en superfit. De voordelen zijn dus grenzeloos, zo kan je jezelf makkelijker warm houden als het buiten nat en koud is, maar ook een superfocus in deze tijd. Heerlijk om de zaken gedaan te krijgen, je wordt er simpelweg efficiënter van en je houdt dus meer tijd over. Wil jij dat nou ook?

Dan wil ik je uitnodigen om samen met mij te komen dippen!

Om kennis te maken met koude training en te ervaren hoe het is om in buitenwater te dippen.  Je hoeft geen ervaring te hebben, maar het mag uiteraard wel. Dus…douche je al regelmatig koud? En wil je weleens ervaren hoe het is om in buitenwater te dippen? Samen met anderen. Of ben je gewoon nieuwsgierig wat kou met je doet? Dan is dit voor jou!

 Waar & wanneer:

Elke zaterdag om 8:00 uur

De locatie waar we gaan dippen is in de buurt van Lemelerveld en maak ik bekend na aanmelding.

Als je met mij mee wilt rijden, laat het mij dan ook weten.

Om 7:45 aanwezig bij BuitengewoonLuite.

Aangekomen op de plek waar we het water ingaan starten we met ademhalings- en opwarmoefeningen.

Daarna gaan we een paar minuten het water in, voelt het voor jou dan niet goed, dan ga je niet. Dat is helemaal ok!

Het duurt ongeveer 30 minuten. Je mag een keer mee doen, maar ook elke keer. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je lichaam gewend raakt aan dit ochtendritueel en dat alles op een leuke ontspannen manier.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar als je voelt dat je een gift wilt doen, is dat uiteraard mogelijk of een leuke review is ook heel fijn.

Bij de volgende redenen is dippen geen goed idee:

Als je hartklachten hebt of als jouw dokter zegt doe maar niet.

Maar ook als je zwanger bent of op het moment dat je menstrueert.

Dat kost iets te veel energie en je lichaam kan zich maar op een punt focussen en dat is dan niet voor de kou.

Overige redenen zijn geen goed excuus

Zie ik je zaterdag de 21ste? Stuur mij dan een PB via facebook op meld je aan via vragen@luite.nl

Dan stuur ik je meer informatie toe!

https://www.facebook.com/BuitengewoonLuite

www.buitengewoonLuite.nl

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *