Een nieuwe tuin voor ZGR Brugstede en de buurt

De tuin van woonzorglocatie ZGR Brugstede in Lemelerveld kan veel leuker! Brugstede wil de tuin het komende jaar veranderen en openstellen voor jong en oud. Het wordt een tuin om in te spelen, te ontdekken en te ontspannen. Op vrijdagmiddag 7 december wordt een begin gemaakt: iedereen is dan welkom op de tuinbrainstormdag.

Groene beleving staat op ZGR Brugstede hoog in het vaandel. Samen met vele vrijwilligers is de binnentuin eerder al tot een groene oase omgetoverd, waar bewoners, familie en anderen erg van genieten. Voor de buitentuin, die om Brugstede heen ligt, worden nu ideeën ontwikkeld. De bedoeling is dat iederéén daar van kan gaan genieten. Bewoners uit de buurt, maar ook de kinderen van de verschillende scholen en deelnemers van andere organisaties. Misschien ontstaan er moestuintjes, of leuke speeltoestellen. Groene genietplekjes, een waterloop, of struiken die vlinders en insecten aantrekken.

Woningcorporatie De Veste ondersteunt de tuinplannen van harte, en draagt daar ook financieel aan bij. Bij de provincie Overijssel loopt nog een aanvraag.

Op vrijdag 7 december zijn er tussen 14.00 en 17.00 uur thematafels, over kunst in de tuin, de beplanting, speelobjecten en meer. Diezelfde middag wordt door kinderen van de Heideparkschool de tuin opengesteld, door het eerste deel van de haag weg te halen. Om 14.30 uur wordt een tuinkunstwerk van de schilderclub onthuld. En bij dit alles is er natuurlijk ook wat lekkers te eten en te drinken. Komt u, kom jij mee brainstormen?

Geef een reactie