Duurzame dorpen van Dalfsen lanceren website Dorpenvanmorgen.nl

De Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen lanceren op 14 juli 2020 de website DorpenvanMorgen.nl. Met deze nieuwe, gezamenlijke website informeren en inspireren zij de bewoners van Hoonhorst, Nieuwleusen, Oudleusen, Lemelerveld en Dalfsen over duurzame initiatieven en verhalen. Aan de lancering is een foto-winactie gekoppeld. Inwoners worden opgeroepen foto’s te delen van hun favoriete, duurzame plek in de gemeente met de hashtag #dorpenvanmorgen.

Op de site dorpenvanmorgen.nl is aandacht voor duurzame energie, voeding, vervoer, natuur, kringloop en samenleven. Bezoekers vinden ze er inspirerende portretten van bewoners en krijgen ze informatie over duurzame projecten en ontwikkelingen. Zo voeden de Dorpen van Morgen bewoners en ondernemers met ideeën en tips om verantwoorde keuzes te maken en zelf actie te ondernemen om woning en woonomgeving te verduurzamen.

Redactie van vrijwilligers
In Dorpen van Morgen hebben de duurzame initiatieven in de gemeente Dalfsen de krachten gebundeld: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, Duurzaam Oudleusen en Groen Gebogen. Waar elke vereniging of coöperatie eerst een eigen website onderhield, is er nu een gezamenlijke redactie van vrijwilligers. Zij maken de artikelen en video’s voor dorpenvanmorgen.nl en beheren de pagina’s op Facebook, Instagram en Twitter.

Windenenergie
Bij de lancering van de site pakken de Dorpen van Morgen onder meer het thema windenergie bij de kop. Ze maakten een video over het grote windmolenproject van Nieuwleusen Synergie en een kleine particuliere molen bij melkveehouder Arjan Bosch in Hessum. En geven in een interview met beleidsmedewerker Thijs Mosterman uitleg over het beleid van de gemeente Dalfsen.

Winactie
Welke plek in de gemeente Dalfsen staat voor jou symbool voor duurzaamheid? En waarom? Deel een foto met korte tekst en de hashtag #dorpenvanmorgen op sociale media of stuur de foto naar winactie@dorpenvanmorgen.nl. Alle foto’s krijgen een plek op de sociale media van dorpenvanmorgen.nl. Na de zomer worden drie winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen een ‘zaadbom’ die een fleurige bloemenmix geeft voor bijen, vlinders en vogels.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten