Dure nederlaag voor Lemelerveld, ook vrouwen verliezen

Voorafgaand aan het duel tegen Spcl Overwetering werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Herman Sibelt. Het erelid van de vv Lemelerveld overleed zaterdagmiddag 6 april op 76 jarige leeftijd.

Lemelerveld leed op eigen veld een dure nederlaag in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Tegen een fysiek sterk Overwetering werd de 1-2 eindstand al voor rust bereikt. Al in de eerste minuten was Lemelerveld dichtbij een openingsgoal maar in de scrimmage viel de bal net niet binnen. Stan Reimink mistte daarna op een haar de bal alleen voor de Overwetering goalie. Vervolgens nam Overwetering het heft in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden. Rowell Evers stond goed te keepen. Rond de 20e minuut kwam Lemelerveld op voorsprong. Was het een voorzet of toch bewust? Vanaf rand zestien prikte Noah Tuink de bal met binnenkant voet in de verre hoek voor de 1-0. Overwetering zette vol aan en de geroutineerde ploeg met snelle aanvallers kwam in de 38e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de zijkant werd simpel binnen getikt voor de 1-1. Lemelerveld speelde bij vlagen slordig en moest op slag van rust een tweede treffer incasseren. Opnieuw een voorzet vanaf de zijkant werd onhoudbaar voor Evers binnen geknikt. Na rust was er meer beleving maar had Lemelerveld ondanks de grote inzet moeite kansen te creëren tegen de sterke Olster defensie. Met invaller Teun in de Wal kwam er veel meer dreiging en kansen, Teun moest er met een blessure al na snel weer af. Grootste mogelijkheid was er voor de onverzettelijke Naud Schrijver maar zijn inzet van dichtbij werd vlak voor tijd door de Olster doelman op geweldige wijze gepareerd. Al met al had Lemelerveld zeker op basis van de tweede helft een punt verdiend.

Zondag gaat Lemelerveld op bezoek in Winterswijk bij FC Trias. Supporters die mee willen met de spelersbus kunnen dit melden bij elftalleider Sander Boerkamp. Stuur voor donderdagavond 11 april een mail naar: sanderboerkamp@hotmail.com De spelersbus vertrekt zondag om 11.30 uur vanaf het sportpark, de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver, Elwin van Lenthe, ( 70 Ramon Lorkeers) Gijs in de Wal, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Job Heerink, Bram Smit, (52 Teun in de Wal, 70 Bram Reimink) Noah Tuink( 53 Arjon van Lenthe)

Lemelerveld vrouwen 1 naar dikke nederlaag.

Trainer Eddy Ramerman ging met slechts 11 speelsters, waarvan twee niet echt fit, op bezoek bij koploper Alverna. Na het uitvallen van enkele speelsters was het prijsschieten voor de Wijchense vrouwen. Het werd 10-0 en dat is voor niemand leuk en een blamage voor het niveau van het vrouwen voetbal. Na de eredivisie, topklasse en 1e klasse spelen de Lemelerveldse vrouwen daaronder op 2e klasse niveau. Nog enkele wedstrijden de koppies hooghouden en hopelijk zijn er volgend seizoen op 3e klasse niveau meer gelijkwaardige tegenstanders. Aanstaande zondag spelen de Lemelerveldse vrouwen 1 tegen de nummer voorlaatst: Varsseveld Vr 1. Aanvang op het Heidepark is 12.00 uur.

Door: Anton Sibelt, foto’s: Martin Zwakenberg