Dorpsquiz Lemelerveld 2019

Afgelopen zaterdag (30 maart) was het dan eindelijk zover. Het is vanaf de organisatie ook wel een beetje spannend hoe het allemaal zou gaan verlopen. En misschien is u ook wel de extra drukte in het dorp opgevallen. Niet zonder reden, de eerste editie / try-out van de dorpsquiz Lemelerveld is deze avond om 19.00 uur van start gegaan! Acht teams met in totaal zo’n 100 deelnemers  streden tegen elkaar om binnen vier en een half uur ruim 160 vragen te beantwoorden en 11 doe opdrachten uit te voeren.

Er werd van hot naar her gefietst om bijvoorbeeld de superheld uit te hangen of om het standbeeld op het kroonplein op te meten.

Maar ook thuis of in ieder geval op de locatie waar vanuit het team werkte moest van alles gebeuren. Natuurlijk was daar een van de eerste opdrachten: Maak je locatie zo feestelijk mogelijk met slingers, ballonnen en natuurlijk confetti. Maar ook het bakken van een sukerbieten taart die door een vakkundige jury werd beoordeeld,  en het maken van een reuzeknikkerbaan stonden in de opdrachten verwerkt. En vanuit de kant van de organisatie moet ik zeggen: Petje af voor de mooie creativiteit die her en der is toegepast. Deze doe opdrachten kwamen verspreidt over de avond binnen. Zo had je voor de ene opdracht ruim de tijd en moest halverwege de uitvoering een andere opdracht met de grootste spoed worden uitgevoerd om de punten binnen te halen.

Elk team had op de ondertussen feestelijke locatie ook een team achter de computer zitten om allerlei, soms  moeilijke, soms makkelijke, vragen te beantwoorden. Weet u hoe Café ’t Hoekje vroeger heette? Kunt u boodschappen in braille ontcijferen en weet u precies waar ieder speeltuintje in Lemelerveld staat? De spelers hebben het allemaal opgezocht. Het internet werd afgespeurd en de archieven werden open getrokken om de juiste antwoorden te vinden. De teams waren van jonge deelnemers tot oudere deelnemers goed vertegenwoordigt. Het was een avond waarbij er voor iedereen wat moois bij zat. Zowel organisatie maar zeker de deelnemers hebben bij navraag enorm genoten.

De winnaar van deze eerste editie zal bekend gemaakt worden op vrijdagavond 12 april met een gezellige avond en veel film en foto materiaal.

De vraag of er volgend jaar weer een dorpsquiz georganiseerd moet worden is met een volmondig ja beantwoord. Schrijft u het ook alvast in uw agenda: Dorpsquiz Lemelerveld 2020  op zaterdagavond 28 maart. Wij kijken graag uit naar uw deelname in 2020.

Jos Heuven spel- en activiteiten verhuur en zijn team.

Geef een reactie