Doelpuntenfeest in Glanerbrug, vrouwen in slotfase onderuit

Lemelerveld deed zondagmiddag uitstekende zaken door tegen Eilermark met 1-5 te winnen. In Glanerbrug leek het daar, na een goede beginfase, niet op. Eilermark, volgend seizoen naar de zaterdag, is een goed voetballende ploeg en kwam op het halve uur via topschutter Lesley Nahrwold op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust tikte Noah Tuink een voorzet van Elwin van Lenthe binnen voor de 1-1 en ging de ploeg van Emiel Maat met een goed gevoel de rust in. Na rust kwam Lemelerveld 20 minuten voor tijd wel heel bijzonder op 1-2. Een terugspeelbal werd door doelman Rowell Evers vanaf de eigen zestien vol op de schoen genomen en gedragen door de wind verdween de bal, via een stuit, over de inval doelman van Eilermark in het doel!

Door het doelpunt knakte er iets bij de Twentenaren en kon Lemelerveld via fraaie doelpunten van Noah Tuink, Job Heerink en Stan Reimink uitlopen naar een dikke 1-5 voorsprong. Invaller Bram Reimink raakte vlak voor tijd nog de lat. Elftal leider Kevin Reimink, zelf doelman bij 4e divisionist Excelsior Rijssen, verklaarde na afloop dat Lemelerveld baat heeft gehad bij de bepaald niet sterke Eilermark doelman. Met de overwinning deed Lemelerveld goede zaken op de ranglijst al blijft het spannend in de strijd om de nacompetitie te ontlopen.

Op 2e paasdag staat het inhaalduel tegen DTC 07 op het programma. De Dinkelland Tilligte Cominatie is de nummer 13 van de derde klasse A en wist verrassend de laatste drie wedstrijden te winnen. Voor Lemelerveld is het op voorhand een pittig uitduel! Op het sportpark in Tilligte aan de Westenveldweg 1 is maandag 1 april de aftrap om 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver ( 80 Bram Reimink) Ian Nijenkamp, (75 Jasper Westerman) Elwin van Lenthe ( 80 Ramon Lorkeers), Gijs in de Wal, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Noah Tuink, Job Heerink en Bram Smit ( 70 Teun in de Wal, 80 Arjon van Lenthe)

Lemelerveld vrouwen in slotfase naar dikke nederlaag.

Trainer Eddy Ramerman baalde na afloop van de met 1-5 verloren wedstrijd tegen De Tukkers Vr 2. Dat had te maken met de enorme fouten die verdedigend werden gemaakt. Er waren vooraf volgens Ramerman duidelijke afspraken gemaakt om verdedigend geen risico nemen. Dat gebeurde in het laatste kwartier dusdanig dat de Twentse vrouwen uit Albergen wel heel gemakkelijk aan de doelpunten kwamen. Na een ongelukkig opgelopen achterstand in de beginfase herpakten de Lemelerveldse vrouwen zich en speelden een prima eerste helft. Ingeborg Feberwee knalde 10 minuten voor de rust vanaf 20 meter de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Rena Heuzels en Manoy Westemeijer mistten daarna de mogelijkheden om Lemelerveld op voorsprong te zetten. Na rust, onder de plaag van Maartse buien, een stormachtige wind en een zware grasmat, ging het in de slotfase helemaal mis.

Op 2e paasdag 1 april staat het inhaal duel, uit tegen WVW Vr 1, op het programma. In Weurt, vlak bij Nijmegen, is de aftrap op sportpark De Kamp om 12.00 uur.