Dik verdiende winst Lemelerveld op Reutum, verlies voor vrouwen 1

Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Karkdijk uit Deventer boekte Lemelerveld een prima overwinning op een pover voetballend Reutum. Een goed spelend Lemelerveld legde in de eerste helft de basis voor de 2-0 eindoverwinning. Met de driepunter is Lemelerveld nog niet uit de gevarenzone maar zette wel een belangrijke stap naar rechtstreeks klasse behoud.

Bram Reimmink, voor het eerst in de basis, zette Lemelerveld na een dieptepass van Ian Nijenkamp rond de 20 e minuut op een 1-0 voorsprong. Zijn licht geblokte schot verdween met een fraaie boog vanaf hoek zestien over de Reutum goalie binnen. Daarvoor was Gijs in de Wal met een vrije trap al gevaarlijk en de daarop volgende scrimmage werd de bal door een Reutum speler van de doellijn gehaald. Job Heerink testte enkele minuten later met een droge knal de Twentse doelman en waren er, mede door het slordige spel van Reutum, een flink aantal mogelijkheden op meer. Rowell Evers voorkwam op het halve uur met een katachtige reactie de gelijkmaker door een kopbal na een Reutum hoekschop uit de bovenhoek te halen. Via de paal kon de bal weggewerkt worden. Noah Tuink verdubbelde in de 36e minuut de voorsprong na een schitterende aanval opgezet door de gedreven motor op het middenveld en geweldig spelende aanvoerder Robin Morrenhof. Eindstation Tuink prikte beheerst de bal in de verre hoek voor de 2-0.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Het was strijd, heel veel strijd, voetballend viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Reutum zocht de grenzen van het toelaatbare en scheidsrechter Karkdijk had de handen vol aan de vele overtredingen. Een aantal gele kaarten aan beide zijden en een rode kaart na twee keer geel voor een Reutum speler waren het tastbare bewijs. Slecht één kans voor Reutum kort na de thee en kansrijke kopballen voor Stan Reimink en Job Heerink waren noemenswaardig. Het was een wedstrijd waarbij het resultaat het belangrijkst was! Aanstaande zondag speelt Lemelerveld uit tegen de vv Delden. Aanvang is dan afwijkend om 14.30 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Ramon Lorkeers ( 70 Roel Posthoorn), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Elwin van Lenthe ( 80 Jasper Westerman) Robin Morrenhof, Stan Reimink, Gijs in de Wal ( 80 Mick Kragt) Noah Tuink ( 70 Arjon van Lenthe) Job Heerink en Bram Reimink (80 Bram Smit)

Lemelerveld Vrouwen1 verliezen van Fc Kunde

Met maar liefst zeven invalsters uit vrouwen 2 en uit het zaterdag O- 20 team vochten de Lemelerveldse vrouwen 1 in de eerste helft voor wat ze waard waren. De studentes van FC Kunde uit Nijmegen hadden het er maar lastig mee. Tot de rust wisten de Lemelerveldse meiden in het eenzijdige duel de nummer 2 van de ranglijst van scoren af te houden. Na de thee viel al spoedig de 0-1 en liepen de Nijmeegse vrouwen uit naar 0-4. Met nog twee wedstrijden te spelen hoopt trainer Eddy Ramerman dat er toch nog een succesje geboekt kan worden. ,, Volgende week zondag uit tegen OSC Nijmegen treffen we een gelijkwaardige tegenstander. Hopelijk zijn we dan weer bijna compleet” aldus Eddy. Op sportpark Nieuw Balveren in Nijmegen wordt om 12.00 uur afgetrapt.

Anton Sibelt, foto’s: Martin Zwakenberg