Deltionstudenten zorgen voor strakke volleybalnetten!

Is het jullie opgevallen hoe strak die mooie netten van het Ten Broeke Open volleytoernooi er deze week bijstaan, zonder dat ze telkens weer gespannen moeten worden?

Tijdens het Open Volleybaltoernooi van vorig jaar bleken de grondpennen, die gebruikt worden om, samen met spanbanden, volleybalnetten strak te spannen, niet meer te voldoen. Veel pennen waren kapot geslagen. Voor het toernooi van dit jaar moest hiervoor een oplossing gezocht worden.

Hans Heerink, werkzaam op het Deltion College in Zwolle, wist dat er mogelijkheden zijn om bij praktijkcentrum Techcovery opdrachten door Deltionstudenten te laten uitvoeren.

Techcovery is een samenwerkingsverband tussen Deltion en verschillende technische opleidingsbedrijven. Studenten kunnen er praktijkervaring opdoen in diverse technische beroepen.

Techcovery heeft samen met het bedrijfsleven in de regio de wens om een nieuwe generatie vakmensen en kenniswerkers met hightechkennis en -kunde op te leiden, die snel om kunnen gaan met innovaties en flexibel inspelen op veranderende omgevingen. De aanpak die Techcovery voor ogen heeft is om dat FRIS te doen. FRIS staat voor Flexibel, Reductie, Innovatie en Systeemdenken. Techcovery optimaliseert zijn onderwijsprocessen en reduceert verspillingen, met daarbij de focus op materialen en middelen in het praktijkcentrum.

Twee studenten, Justin van Schaik en Ignace Burger, kregen de opdracht om in het kader van het FRIS project voor volleybalvereniging De Bevers 120 grondpennen te ontwerpen en te produceren. De grondpennen moeten gemakkelijk in de grond geslagen kunnen worden zonder dat ze beschadigd worden. En dat is heel goed gelukt! De grondpennen zijn van degelijk staal samengesteld, goed gelast en braamloos afgewerkt.

De toernooicommissie dankt beide studenten voor hun vakmanschap. Docent Hans van Slooten en Jan van Uitert van Techcovery worden bedankt voor hun medewerking aan dit project.

Kijk op de Facebookpagina van het Ten Broeke Open Volleybaltoernooi voor meer informatie en vele foto’s van Hans Heerink

Geef een reactie