Decemberliefde..

Decemberliefde…

Hij is m’n droomman.
Als hij in de buurt is, zoekt hij me op – en dat blijft vaak niet zonder gevolgen.
In mijn huwelijk is geen plek voor nog een man, en toch…

Als ik z’n bij vlagen woeste haardos eenmaal heb waargenomen, z’n aparte gevoel voor kleding herken….dan is er gewoonweg geen houden aan. Enkele vriendinnen noemen hem ‘het prototype foute man, dat zich omringt met een dubieus entourage’. Kreten als ‘in ieder stadje een ander schatje’ worden daarbij ook over tafel gegooid.

Er hangt wel een waas van geheimzinnigheid om hem heen, dat zal ik niet ontkennen. En ja, misschien zijn er in zijn leven sommige dingen schimmiger dan gehoopt. Maar ik kan er niks aan doen, en mijn hart nog veel minder – ik ben verloren.

Op één of andere manier is hoe hij ruikt in mijn geheugen gegrift: altijd kruidig met een zoete ondertoon. Het past bij hem zoals de geur van uitgeblazen kaarsjes bij kerst. Hij schrijft me ook. Prachtige brieven, waaruit blijkt dat hij míj ook écht ziet staan, met al m’n diepste wensen en verlangens. In die brieven vallen alle woorden op hun plek; ik koester ze en bewaar ze.

M’n vriendinnen, ze vragen me wel eens ‘hoe hij met de kinderen is’. Dat ik daar een bijzonder positief antwoord op formuleer, schijnen ze niet te willen horen. Mijn kinderen zijn dol op hem; ze weten van zijn bestaan. Daar heb ik ook nooit een geheim van gemaakt.

En oh, hij verwent hij me met cadeaus. Vaak word ik verrast, en soms is het de heerlijke voorspelbaarheid, die mijn hart sneller doet kloppen. Niks mis met 6 theeglazen van de Action, toch?
En onvermijdelijk is daar ook het afscheid – we zwaaien nog even naar elkaar en hij verdwijnt weer uit m’n dorp, uit m’n leven. Er prikt iets in mijn ooghoek, maar ik weiger een traan te laten.

Manlief laat het gelaten over zich heen komen – hij weet dat ook deze ‘fling’ maar een paar weken duurt. Totdat hij weer in de buurt is. En alles opnieuw begint.

Inmiddels ben ik zover, dat ik openlijk uit durf te komen voor deze decemberliefde.
Sint en ik, wij horen bij elkaar.

Schrijver: Miranda Zwijnenberg

3 reacties

Geef een reactie