De Gagelkealtjes uit Nijverdal vieren Carnaval met een vleug Sprokkelbloed

Ergens in de jaren `80 beleefde het carnaval in Nijverdal een hoogtepunt en ging vervolgens bijna ondergronds verder. Geen optocht meer, zo hier en daar wat verklede kinderen op school en pogingen het feest nieuw leven in te blazen. Toch leek het niet echt van de grond te komen.

Tot een jaar of 3 geleden toen De Gagelkealtjes besloten om samen met de scholen het kindercarnaval serieus op te pakken, en dit lukte. Van een kind of 50 zitten ze nu op een 300 kinderen die bontgekleurd de polonaise lopen in de Residentie van De Gagelkealtjes.

De stap om groter te groeien was gezet. Met een heus carnavalsfeest die zelfde avond voor de volwassenen, was het carnaval weer een feit. Groeien is nog steeds iets wat de carnavalsvereniging De Gagelkealtjes ambieert.

Dit jaar werd iemand met echt carnavalsbloed gevraagd om Prins Carnaval te worden van Nijverdal. Zijn antwoord was meteen overtuigend JA!!

Zijn naam Twan schrijver (Prins Twan de 1e). De geboren Lemelervelder is een carnavalsman in hart en nieren. Als klein jochie bij pa (Wim Schrijver) zat hij al op zijn nek op het podium bij Zaal Reimink. Bij moeder (Hermien Schrijver) zat carnaval in ook in het bloed. Na Twan zijn verhuizing naar Nijverdal werd carnaval wel gewoon door gevierd maar zijn droom om ooit in het blauw op de prinsenwagen door Lemelerveld te trekken was wel in rook op gegaan.

Maar in 2020 is zijn droom toch deels werkelijkheid geworden. Hij staat nu in het blauw in Gagelkoele (Nijverdal)

Nu wordt carnaval niet alleen door een prins geleid maar ook in samen werking met een Adjudant. Deze moest dus ook nog gevonden worden. Ramon Engbers werd hiervoor gevraagd en ook hij hoefde daar niet over na te denken. Ook in Ramon Engbers zijn aderen stroomt carnavalsbloed. Zijn vader is vroeger prins carnaval geweest van cv de Kotterboertjes uit Nijverdal.

Nu berust het toeval dat Ramon zijn vrouw ook een rasechte Lemerlerveldse is… Marloes Veltien.

Met deze twee heren aan het roer is er al behoorlijk veel invloed vanuit Lemelerveld en de Sprokkelaars toegevoegd aan De Gagelkealtjes.

Ook nu met Prinses Aggie van de Sukkewortels uit Haarle die haar roots ook in Lemelerveld heeft liggen bewijst het zich maar weer dat de beste bestuurders tijdens het carnaval uit Lemelerveld komen.

De carnaval van De Gagelkealtjes is een week vervroegd ivm de schoolvakanties. Hierdoor een mooie reden om een extra carnavalsdag te vieren

Mochten er Lemelervelders ­- sprokkelaars toch een kijkje willen nemen en de sfeer willen proeven bij de Gagelkealtjes dan zijn ze 14 Februari van harte welkom van af 20.30 in de Residentie aan de Koersendijk 25 te Nijverdal.   ALAAF

Geef een reactie