De Bevers dames 1 sluit de eerste seizoenshelft winnend af

Zaterdagavond, 17 december, was het zover. Dames 1 van De Bevers speelde haar laatste wedstrijd van 2022. Voordat deze van start kon gaan werden de kampioenen van de mini’s en de jeugd gehuldigd. En wat waren het er veel, nogmaals gefeliciteerd meiden!!! Na dit feestje kon de wedstrijd van start gaan.

Dames 1 nam het op tegen C.S.V. dames 1 uit Zwolle. De Zwollenaren begonnen de wedstrijd met een goede servedruk en al snel keken De Bevers tegen een achterstand aan. Deze achterstand kon nog enigszins weggewerkt worden, maar door te veel onnodige persoonlijke fouten werd de eerste set verloren.

De tweede set was eigenlijk hetzelfde verhaal als de eerste. Het eigen spel werd niet gespeeld en er ging te veel mis… Zo keken De Bevers weer tegen een 0-2 achterstand aan.

Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt, drie weken geleden was er ook nog een 2-0 achterstand omgezet in een 2-3 winst. Dit kunstje moest dan maar opnieuw gebeuren. Dus vol goede moed werd er begonnen aan de derde set. Er werden minder fouten gemaakt en de servedruk was vele malen hoger. Dit resulteerde in de eerste setwinst van de dag!

In de vierde set ging het lang gelijk op, totdat Pien aan de serve kwam. Er werd een flink gat geslagen en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Het stond opeens 2-2, de stand was weer gelijk, alles kon nog gebeuren.

Gefocust blijven, het eigen spelletje spelen en zoals Gasjan zei: “de draad oppakken”. Zo gezegd, zo gedaan! De Lemelerveldse meiden gingen voor elke bal en er werd hard gevochten. Dit werd door een foutserve van de tegenstanders beloond met de overwinning! Wederom is een 0-2 achterstand omgezet in 3-2 winst, een knappe prestatie van De Bevers!!!

Met een keurige derde plek wordt de eerste seizoenshelft afgesloten. Volgende week wordt er nog getraind en dan geniet het team van twee weekjes vakantie om vervolgens keihard te kunnen knallen in het nieuwe jaar! Vanaf deze plek willen wij, De Bevers dames 1, alle supporters bedanken voor het afgelopen jaar en wensen wij jullie goede feestdagen en een gezond en sportief 2023! We hopen jullie ook dan weer met z’n allen te mogen verwelkomen op de tribune! De eerste thuisspeeldag in het nieuwe jaar is 21 januari, tot dan!

Tekst: Stans Blom, foto: De Bevers