De Bevers D1 tonen incasseringsvermogen en spelen voor een enthousiast thuispubliek een prima wedstrijd!

Afgelopen zaterdag speelde we thuis tegen de Isalagirls uit Zwolle. Na een intensieve warming up vond de spectaculaire huldiging plaats van de kampioenen Miniteams N2.1,N4.2 en N5.1 en het MC1 en hun trainers/coaches. De gepassioneerde speaker herinnerde ons er fijntjes eraan dat er genoeg toekomstige talenten voor het eerste team van de Bevers aankomen!

De wedstrijd was echter nauwelijks gestart of de Zwollywooddames (met veel ex-eredivisie ervaring binnen de lijnen) hadden naar twee servicebeurten al een gat van meer dan 10 punten op het telbord staan. Gelukkig konden we door inzet, plezier en passie weer iets terug knokken in de set, maar het leed was al geschied en met 14-25 gingen we er dik af.

Nadat we met ze alle de resetknop ingedrukt hadden, werd het spel langzaam beter en overtuigender, stabielere pass en blok in combinatie met verdediging leverde spectaculaire veldslagen over en weer op, waar de hoofdstad inwoners net iets stabieler waren en met 22-25 wonnen.

Met twee verse speelsters binnen de lijnen in de derde set en het besef dat we nog een klein stapje moesten maken, wonnen we overtuigend met 25-17, Zwolle Dames3 was onder de indruk van onze messcherpe opslagen en aanvallend werden prachtige ballen geslagen voor een geestdriftig en luid publiek!

De vierde set werd een gelijkgaande strijd tot de 20 punten, we konden echter helaas hun gedwongen “plaatsballen” niet meer goed verdedigen en op het eind verloren we terecht op slordigheden en communicatiefoutjes 19-25 en dus 1-3!

Terugblikkend naar de eerste helft van het seizoen is er met name de laatste drie wedstrijden vooruitgang gekomen in beleving/blokkering en durf, zaken die we in 2019 gaan doorzetten!

Verder danken wij als team het Lemelervelds publiek en enthousiaste ouders die ons door dik en dun gesteund hebben, en gaan knallend 2019 in.

Namens dames 1 Prettige kerstdagen graag tot ziens in 2019!

Verslag: Trainer/coach Eric Eisink, foto’s: Martin Zwakenberg

 

 

Geef een reactie