De Bevers beleeft ‘Super Saturday’ met lach en traan

Zaterdag 14 mei speelde een gedeelte van de mini-, jeugd- en damesteams uit of thuis hun laatste seizoenswedstrijd. Voor sommige kwam het kampioenschap aan op het resultaat van die laatste wedstrijd. Het was een dag vol spanning en sensatie, ook met het oog op het avondprogramma: huldiging kampioensteams, challenge Dames 1 en (jeugdteam) B1 en afscheid van speelsters. Er was winst, er was verlies. Er was blijdschap, er was verdriet.

Vanuit Gramsbergen keerden de miniteams N3.1 en N4.2 uitgelaten terug, met de kampioenstitel op zak! Verder van huis, in Bolsward, ging jeugdteam C1 in de topklasse voor de winst. Na het binnenhalen van de eerste set viel de volgende aan de andere kant en was er geen kans meer op het kampioenschap. Dat was natuurlijk een teleurstelling, maar doet niets af aan de kwaliteit van het team, want niet voor niets was de titel zo dichtbij. Datzelfde gold voor Dames 2 die in eigen huis, met grote en luidruchtige steun van Bevers, familie en andere fans op de tribune, streed voor de kampioenstitel.

Vanaf half zeven stroomden de tribunes vol voor de huldiging van maar liefst acht kampioensteams: N2.1, N3.1, N4.2, N5.1, C3, C2, B1 en Dames 6. Tijdens het afspelen van het lied ‘We are the champions’ toonden de kampioensteams zich apetrots en dolblij aan het publiek. Na een low five met de speelsters van B1 en Dames 1 stelden zij zich op in een rij en kregen zij hun medaille omgehangen. Tot slot stond minilid Liese Laarman in de schijnwerpers voor haar enorme inzet voor de grote clubactie.
Aan het applaus voor alle prachtige prestaties leek geen eind te komen; de sfeer was bere – beter nog – bevergezellig, feestelijk en verbindend. Een genot van, voor en door iedereen, dank aan allen! Niet te vergeten alle andere Bever teams, die ons dit seizoen lieten genieten van hun inzet, plezier en prestaties: dank jullie wel toppers!

Super Saturday eindigde met een challenge van twee sets tussen D1 en B1, bedacht als alternatief voor D1 die haar laatste thuiswedstrijd in rook zag opgaan door afzegging van de wedstrijd door hun tegenstander, helaas de zoveelste in de afgelopen tijd en uitgerekend de gelegenheid waarop zij afscheid wilde nemen van vier ‘teamies’ die stoppen bij De Bevers. B1 zag haar kans schoon om tegen hét Dames 1 te spelen en te laten zien wat zij waard is als één van de vier finalisten van het Nederlandse Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK) op 4 juni in Emmeloord. Het werd een knotsgekke fanatieke en leerzame oefenpot op het centre court met een super spannende eerste set die B1 op haar naam schreef. D1 moest aan de bak en deed dat ook: zonder twijfel pakte zij de tweede set. Reacties van Gasjan Khodadadeh, B1 trainer, en Dames 1:

Gasjan: “Het was fijn te spelen tegen een goede tegenstander. Tegenstand hadden we afgelopen seizoen te weinig. De meiden van B1 leren snel, ik zag ze oefenen met de verbeterpunten uit de wedstrijd die we ’s middags speelden. Het was mooi iedereen zo te zien genieten. De verwachting van NGJK? Dat zien we wel, we gaan gewoon ons best doen, meer kan je niet.”

Dames 1: “Fijn dat we alsnog afscheid konden nemen van onze teamies Tes (Kleinlugtebeld), Naomi (Holsappel), Lotte en Floor (beiden Manenschijn). We hebben genoten van onze laatste thuis “wedstrijd” met dit team. Voorafgaand aan de wedstrijd werden onze kampioenen gehuldigd. Het sfeertje, lawaai, muziek en heel veel mensen deden ons goed. Super dat er een publiekswissel werd gedaan, zo werden onze teamgenoten die afscheid namen nog even in het zonnetje gezet. Vereniging en publiek BEDANKT!”

En er werd nog lang nagepraat… in de kantine en op het terras, onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al een bijzondere dag waarin veel samenkwam, letterlijk en figuurlijk; een belevenis om van na te genieten, een gezamenlijke ervaring waar we blij mee en trots op mogen zijn als vereniging en dorp. Graag tot ziens in het volgende seizoen!

alle foto’s: Hans Heerink

B1 team, CMV-team en kledingsponsoren TenF Reclame, DTF Deurtechniek en Uw Slager Manenschijn, ter gelegenheid van de behaalde finaleplaatsen in het Nederlandse Open / Open Jeugd Clubkampioenschap: CMV speelt NOJK op 21 mei en B1 NGJK op 4 juni in Emmeloord.

foto’s huldiging kampioensteams: Hans Heerink

Teamfoto’s:

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *