De ACON-Kerstwandeling 2022

Het winterse weer was een aangename verassing, dit gaf een prachtig decor voor de ACON kerstwandeling 2022.

Met veel enthousiasme begonnen zondagmorgen 18 december de teamleden en extra vrijwilligers bij natuurcamping de Lemeler-Esch, om de laatste puntjes op de i te zetten voor de ACON-kerstwandeling.

Even voor half elf kwamen de wandelaars binnenstromen, dit binnenstromen ging mooi, geleidelijk en lekker lang door. Bij ontvangst kregen alle deelnemers een ACON kerstmuts. Dit gaf prachtig taferelen: een lange stoet met kerstmutsjes over het winterdecor van de Lemelerberg. Tijdens deze wandeling waren er overal sterren te vinden met letters erop geschreven. En liepen er onderweg op verschillende plekken vriendelijke ridders, prachtige fladderende engelen en drie verdwaalde, vrolijke koningen rond. Deze personages stelden soms moeilijke vragen, maar gaven ook goede aanwijzingen voor de oplossing voor de puzzel.

De schaapsherders van Landschap Overijssel kregen assistentie van extra hulpherders, deze lieten de schaapskudde grazen op de heide. De schapen zijn deze zondag meer dan ooit geknuffeld door vele kinderen. Op de achtergrond was er over heel de Lemelerberg het geluid van de midwinterhoorn te horen.

Aangekomen bij de grote ster stonden er twee ezels naar een stal te kijken, want daar lag er een echt kindje heerlijk te slapen in de kribbe, in het bijzijn van zijn trotse ouders Jozef en Maria. Een heus Bethlehem (maar dan op de Lemeler-Esch in Lemele).

Na zo’n winterse kerstwandeling was er ook gedacht aan de inwendige mens. Onder het genot van een bakje warme snert of ander warme hap en een lekkere warme chocomel, kon je bijkomen van de wandeling en genieten van de kerstliederen gezongen door het koor Palet uit Luttenberg. Om lekker warm te worden waren er meerdere gezellige zitjes rond een vuurkorf, waarin kinderen met een broodstok, broodjes konden bakken (en lekker opsmikkelen).

Als organisatie Team Sukerbiet:

  • Hebben we dit jaar geluk: prachtig gezond winterweer
  • Worden we gelukkig van de deelnemers: heel veel enthousiaste reacties
  • Hadden we pech met de boswerkzaamheden: hierdoor konden de paarden niet in het bos lopen
  • Hebben we een nieuwe uitdaging: kijken of het volgend jaar nog beter kan
  • Maar zijn we vooral ontzettend blij met het grote aantal deelnemers: meer dan duizend deelnemers

Dit betekend dat we en flinke duit hebben kunnen ophalen voor ons doel voor volgend jaar: Team Sukerbiet naar de Alpe ‘d HuZes 2023, een actie voor het KWF.

Maar deze ACON Kerstwandeling was nooit mogelijk geweest zonder onze hoofdsponsor ACON BV, Natuurcamping de Lemeler-Esch, Koor Palet uit Luttenberg, de midwinterhoornblazers en Landschap Overijssel. Die wij allen zeer dankbaar zijn voor hun medewerking.

Als laatste wil Team Sukerbiet eindigen met de uitslag van de puzzel:

PRETTIGE FEESTDAGEN

Tekst Richard Huijsmans, foto’s Hans Heerink en teamleden Team Sukerbiet

Onderstaande foto’s: Hans Heerink

Onderstaande foto’s: Team Sukerbiet

 

Deel dit:

2 gedachten over “De ACON-Kerstwandeling 2022”

  1. Willem van Trui

    Prachtige foto’s, jammer dat ik er niet bij kon zijn maar gelukkig hebben we foto’s nog. En team Sukerbiet gefeliciteerd met dit succes.

  2. Bedankt voor je complimenten en je hebt zeker wat gemist! Het was een fantastisch evenement, perfect georganiseerd door Team Sukerbiet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *