Dames van LHC laten de punten in Klazienaveen.

Het is zondagochtend, de dames van Auto van Ewijck/LHC zitten aangekleed in de kleedkamer aandachtig te luisteren naar trainer Harry Stoeten. Naast de basisopstelling wordt ook de tactiek tegen Klazienaveen besproken. Het is voor iedereen duidelijk; lekker ballen op snelheid en de gemaakte afspraken nakomen. Daarnaast kan het wel eens een leuke wedstrijd worden voor onze hoekspeelsters.

Toch is het wat stilletjes. Niet iedereen is even fit maar wil dit niet de wedstrijd laten beïnvloeden. Klazienaveen start goed en laat Auto van Ewijck/LHC zien dat ze nog niet helemaal scherp zijn. Vooral de verdediging staat niet zoals we hem willen hebben, maar verliezen we in de aanval ook nog te vaak de bal. Zoals verwacht worden de eerste punten gescoord via onze hoeken. Onze keepster Evie Waaijerink staat er vandaag alleen voor, maar doet dit vooral in de eerste helft knap. Vlak voor rust weten we de scherpheid en snelheid weer te vinden en daardoor ook het doel. Voordat de scheidsrechter affluit voor de rust maakt Paula Kogelman een mooie actie maar wordt zij hardhandig naar de grond gewerkt. Dat doet zeer.. maar het brengt wel het vuur in de ogen bij de dames van Auto van Ewijck/LHC. De rust stand is 16-14. In de rust is het duidelijk: pit erin en gaan!

De tweede helft starten we weer sterk. We gaan door waar we waren gebleven en komen gelijk op. Maar helaas duurt dit maar eventjes. Er worden veel straffen uitgedeeld waardoor zowel Klazienaveen als Auto van Ewijck/LHC veelal in een andere samenstelling in het veld stonden. Maar ook weten we elkaar vandaag gewoonweg niet zo goed te vinden. Wel laten we strijd mentaliteit zijn, we geven het niet zo maar op. Er wordt hard gewerkt en hard gelopen waardoor we met 5 minuten op de klok weer bijna gelijk kwamen. Toch hebben we deze wedstrijd niet naar ons toe kunnen trekken en daar balen we van. De eindstand was 31-28. Tja wat moet je er van zeggen.. in ieder geval dit: we hadden graag de punten mee naar huis genomen. Aan het aantal doelpunten van onze kant lag het niet.. de tegendoelpunten waren alleen duidelijk te veel.

Volgende week is het team weer compleet! Auto van Ewijck speelt een thuiswedstrijd tegen SDOL Luttenberg. Gisteren speelden zij in hun eigen sporthal tegen Nieuw-Heeten. Daar waren al wat speelsters van Auto van Ewijck/LHC te vinden en maken wij ons deze week klaar om de strijd weer aan te gaan tegen oud trainster Helma Meijerman. We hebben er zin in!