Dalfser jeugd maakt kennis met tennis

Dankzij de coronapandemie is tennis op dit moment een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Daarom kwamen de tennisverenigingen DLTC Gerner, TV Nieuwleusen, ’t Melkhuussie en TV Lemelerveld eind maart in actie om de jeugd uit de gemeente Dalfsen te laten kennismaken met de sport. In de kernen Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld en Nieuwleusen werden daarom diverse tennisclinics georganiseerd, onder leiding van meerdere tennisleraren.

Dalfsen

In Dalfsen werden er verschillende velden opgezet om de jeugd in het zonnetje aan het werk te zetten. In de ochtend was het nog wat koud voor sommige kinderen, maar zelfs met een dikke jas aan zat de tennisslag er al snel in. De instructies van trainer Age Pietersma waren luid en duidelijk te horen over het veld. Op deze manier hadden de leerlingen van CBS de Sjaloom, CBS de Spiegel, de Vuursteen en OBS het Avontuur de slag al snel te pakken. Aan het eind van de les speelden de leerlingen al een serieuze partij.

Hoonhorst
In Hoonhorst kregen groep 3 en 4 van de St. Cyriacus de eer om met 15+ de eerste tennisbewegingen te maken. Dat sommige leerlingen nog nooit een racket aangeraakt hadden was te zien. Maar na een aantal tips van tennistrainer Elselien Veldman konden steeds meer leerlingen de bal al 10x overspelen. Aan het eind van de les kregen de kinderen een uitnodiging om een paar keer een proefles te volgen. Enkele kinderen wisten, nog voordat ze met hun ouders hadden overlegd, al dat ze mee gingen doen. De kinderen van Baron van Dedem hebben de clinic nog tegoed.

Lemelerveld
Op de tennisbaan van TV Lemelerveld stonden niet alleen de kinderen van OBS Heidepark, de Sprankel en PC Regenboog voor het eerst op de baan. De kersverse nieuwe tennisleraar Sven Boers zou eigenlijk een dag later starten, maar speciaal voor de clinics begon hij een dag eerder. Het was al snel te zien waarom, Sven kan geweldig goed met kinderen omgaan. Onder het genot van de stralende zon werkten de kinderen in een doordraaisysteem het programma af. Er kwamen tennisballen met slingers aan te pas en een heus afslaghonk.

Nieuwleusen
Tennistrainer Rendy Drost had het goed voor elkaar bij de TV Nieuwleusen: hij kreeg ondersteuning van maar liefst 4 assistenten. De leerlingen van de OBS Tweemaster, CBS de Planthof, GBS de Wegwijzer, CBS de Zaaier, CBS de Meele en CBS het Kompas hadden op deze manier bijna een privéles.
In een spelcircuit leerden de leerlingen de beginselen van de sport. Zo startte een groepje met ‘jongleren’, anderen waren bezig met de ‘forehand’, een tennisestafette of werkten aan het balgevoel door te mikken op een tennismuur. De activiteiten waren perfect op het niveau aangepast, waardoor ieder kind veel succeservaringen opdeed. Na één week mocht de tennisvereniging al 7 nieuwe leden verwelkomen.

De kennismakingslessen (waaronder de tennisclinics) maken deel uit van het ‘Kerngezond schoolaanbod’, waaraan de 17 scholen in de gemeente Dalfsen zich verbonden hebben. De komende jaren ontvangen de basisscholen diverse sportclinics, zoals handbal, dans, hockey, judo, zwemmen en voetbal. Deze lessen worden allemaal gegeven door trainers van de lokale sportverenigingen.

Buurtsportcoach William van Lenthe, coördinator van het programma, is maar wat blij met de medewerking van al deze lokale sportverenigingen: ‘Niet alleen het feit dat veel kinderen hierdoor een (tweede) sport vinden die bij ze past is belangrijk, maar kinderen hebben op deze manier ook veel meer plezier in bewegen. Niemand kan met meer passie een sport aanleren dan een docent uit het vakgebied.’

Kerngezond Dalfsen

Het initiatief is onderdeel van Kerngezond Dalfsen. Met dit initiatief wil de gemeente Dalfsen, samen met lokale organisaties, bijdragen aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde leefstijl na te streven.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *