dag 2 feestweek: donderdag

Ook vandaag weer vele activiteiten voor jong en oud. Er was al weer vroeg een bult “kabaal” op het feestterrein. Op het nieuwe terras zat iemand uit een ver heet land met een hele hoop kinderen in een kring voor een ware jambé.  Geweldig…. Een klein stukje Afrika in ons Sukerbietendorp.  Verder konden de kinderen in de tent  allerlei spelletjes en creatieve activiteiten doen.Vertier voor 180 kleine sukerbietjes.

In de zandbak streden 9 handbalteams  tussen de buien door in het mulle zand om de eeuwige roem. Voor de tweede keer deed er jeugd mee met de oudjes op het jeu de boules veld, al vonden sommigen dat het petanque moest heten, al maakt Wikipedia daar toch wel verschil in.

In de kleine tent konden eerst de senioren hun kaartmiddag afwerken en vervolgens de 180-ers hun gang gaan op het dartbord, Achter de schermen werd nog ook nog een potje poker gespeeld.

Hoogtepunt van de middag was wel het Droomfeest. Zo’n 600 mensen met een beperking uit de hele regio kwamen weer dolenthousiast  en knap zenuwachtig naar de feesttent. Patrick en Niels trokken weer alle registers los. Ook zij mochten weer een middag lekker legaal gek doen en zij leven hier ook het hele jaar naar toe. Ook de clowns waren er weer met in hun midden onze eigen Rian Boerkamp, waarover een paar dagen geleden nog op deze site een interview geplaatst is.  Ook het barpersoneel is een clubje wat al jaren bestaat uit dezelfde mensen. Geen pottenkijkers maar lui, die affiniteit hebben met deze doelgroep.  Martin Dams maakte de feestvreugde compleet.  De regen, die eindelijk overvloedig viel, kon dit niet bederven. Wat een feest en wat hebben de gasten genoten. Voor hen is het weer een jaar wachten voor een volgend feest.

In de avond streden de verschillende buurtgroepen om de zeskamptrofee. Weer een leuk spelcircuit opgezet door Jos Heuven.

Ik kan wel blijven schrijven over deze mooie dag maar we hebben ook nog een drietal fotografen, die ik ook nog aan het woord wil laten met hun mooie plaatjes. Het was weer een mooie dag. Gauw naar bed, even uitblazen en morgen weer volle bak ertegenaan met allemaal tot ziens bij het absolute hoogtepunt van de feetsweek:  de badeendenrace.

Welterusten.

Tekst Willemvantrui

foto’s: Yvonne Lugtenberg en Karin Jansman(fotoclub Lemelerveld) en Martine Boerdam

 

 

 

Geef een reactie