Cursus ‘Zorgen voor je (zieke) partner

Het mantelzorgteam van Saam Welzijn organiseert een mantelzorgcursus speciaal voor partners. De cursus start 11 maart om 10.00 uur in het jongerencentrum van de Trefkoele+ in Dalfsen en zal bestaan uit 5 bijeenkomsten.

Ziekte heeft veel invloed op degene die het overkomt, maar zeker ook als partner kunnen de gevolgen groot zijn. Veel aandacht gaat uit naar de zieke partner maar ook de gezonde partner krijgt heel wat te verwerken en extra taken op zijn of haar bordje. Deze cursus maakt dat je als gezonde partner ook even stilstaat bij wat je impact is op jouw leven en toekomst. Hoe kun je het best met de ziekte omgaan? Wat zijn de gevolgen voor mij als partner? Hoe houd ik mijn relatie leuk? Wanneer mag en kan ik voor mezelf kiezen? Hoe deel ik mijn zorgen en verdriet? Is er ook hulp (voor mij) mogelijk? Deze en vele andere vragen gaan we met elkaar proberen te beantwoorden om zo (beter) met de situatie om te kunnen gaan.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten: 11 maart, 25 maart, 8 april, 6 mei en 27 mei.

Wilt u meer weten over de cursus of wilt u zich aanmelden? Dat kan via i.bomers@saamwelzijn.nl of telefonisch via 0572-372882.

 

 

Geef een reactie