Coronalocatie.nl geeft indicatie van aantal positief getesten per buurt

Sinds kort is deze website online: Coronalocatie.nl. De website laat zien hoeveel positief getesten zich de afgelopen week hebben voorgedaan in een straal van circa 2,5 km.

Het coronavirus laait op zoals een bosbrand. We worden dagelijks overladen met getallen van het aantal testen, nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames, IC-opnames en het aantal sterfgevallen. Toch krijgt u geen helder antwoord op een heel belangrijke vraag: wat is de situatie op dit moment bij mij in de buurt?

De website vertaalt de landelijke cijfers van het RIVM naar het risico in jouw directe omgeving. Een heel simpel getal dat direct laat zien hoeveel mensen in een straal van 2,5 km rondom jouw locatie positief getest zijn.

De applicatie maakt gebruik van de meest actuele cijfers per gemeente van het RIVM, gecombineerd met CBS-gegevens over de bevolkingsdichtheid van iedere plaats in Nederland.

Neem onze gemeente Dalfsen: daar zal Coronalocatie.nl aan het dorp Dalfsen, waar meer inwoners wonen, door die berekeningswijze meer positief getesten ‘toebedelen’ dan aan ons dorp Lemelerveld, waar circa 4000 mensen wonen.

Helemaal een correcte weergave van de werkelijkheid is het dan ook niet. Als er bijvoorbeeld net in Lemelerveld een Corona uitbraak is, zal dat niet overeenkomen met de besmettingen zoals deze op de kaart worden weergegeven.

Volgens de RIVM cijfers van gisteren zijn er 13 positief geteste personen in de gemeente Dalfsen. Helaas behoort Dalfsen hiermee nog bij de gemeenten in de regio IJsselland die op de kaart het donkerst gekleurd is. 45,5 besmette personen per 100.000 inwoners.

Echter in vergelijking met een aantal veiligheidsregio’s in het westen van het land, liggen de aantallen hier nog behoorlijk lager. Ter vergelijking in Rotterdam ligt het aantal positief geteste personen op 83 personen per 100.000 inwoners.

 

 

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten