Coop Buurtenzeskamp

Traditiegetrouw is het op donderdagavond de beurt aan de oudere jongeren om hun beste beentje voor te zetten in de buurtenzeskamp.

Maar liefst 15 teams van nieuwe buren, vage bekenden, verre vrienden en olijke teamcaptains, hadden zich aangemeld voor deze battle. Inzet en motivatie zijn hoog en het fanatisme spat er vanaf. Er staat dan ook veel op het spel; een jaar lang eeuwige roem en een blinkende wisselbeker.

Behendigheid, gepaste kracht, toeval en tactiek blijken voor deze Jos Heuven games interessanter dan een ijzersterke topconditie.

Een verfrissend buitje legt het spel even stil, wat de gelegenheid biedt het cafeïne-gehalte te verhogen, zodat er weer vol energie verder gestreden kan worden.

Uiteraard is vals spel geen optie, wie zou dat op deze leeftijd nog in het hoofd halen? Bovendien beschikt elk spel over een getrainde scheidsrechter die geen oogje toeknijpt.

Na een nek-aan-nekrace met een straat verderop (Weidelanden) gaat uiteindelijk het team van de Hooilanden er met de hoofdprijs vandoor.

tekst: MoDi foto’s Hans Heerink

Geef een reactie