Con Amore zingt in Nieuwleusen

Het jaarlijkse korenconcert in Nieuwleusen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een mooie traditie. Dit jaar zullen er vijf koren uit de regio meewerken aan dit concert, waaraan ook Con Amore uit Lemelerveld zijn medewerking zal verlenen. Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 29 juni in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het optreden van de koren begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt zes euro.

Al een groot aantal jaren sluiten de koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen het zangseizoen af met een gezamenlijk optreden in Nieuwleusen, waarmee traditioneel de vakantieperiode wordt ingeluid. De koren die dit jaar in de Maranathakerk zullen optreden, zijn het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld, het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren, het mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en het Christelijk Mannenkoor Beilen. Als gastkoor is dit jaar het projectkoor Hart & Ziel van de partij, een nieuw projectkoor uit Dalfsen en wijde omgeving. Dat gezelschap heeft op zijn repertoire uitsluitend toppers uit het koorrepertoire staan. De avond heeft een uiterst gevarieerd programma. De vijf koren verzorgen deze avond niet alleen elk een eigen optreden, maar zingen tot slot van het concert gezamenlijk.
De muzikale leiding op deze avond is zoals gebruikelijk in de vertrouwde handen van de organisator van dit concert, Wim van Lenthe. Tjako van Schie (piano) en Bert Bootsma (piano en orgel) zullen de verschillende koren begeleiden. Voor een extra ritmische beleving zorgt Leonardo van Lenthe, die bij enkele koorwerken zal meespelen op onder meer djembé en cajón.

Geef een reactie