Con Amore smaakt naar meer!

Op zondagmiddag 6 oktober hield Con Amore een gezellig high tea en koffieconcert onder het motto:

‘Heel Con Amore zingt en bakt’

In een sfeervol Hofje van Buisman spreekt Johan Neppelenbroek de ca tachtig aanwezigen toe. Eerst wordt er gezongen en na afloop is er koffie of thee met een heuse proeverij van baksels van de koorleden.

Het repertoire deze middag bestaat uit een mooi en afwisselend palet uit de muzikale geschiedenis. Daarbij maakt het koor een reis door de eeuwen, van klassiek Mozart, Schweitzer en Mendelssohn naar een redelijk relevant Strommen en Abba. En dat alles onder leiding van de immer beweeglijke maestro Wim van Lenthe en de muzikale begeleiding van vleugelvirtuoos Bert Bootsma. Soliste Yvonne Boerdam neemt enkele stukken voor haar rekening en wordt bijgestaan door de maestro.

Zodra het ‘Im Weissen Rossl’ wordt ingezet, waar Con Amore reeds in de jaren zestig mee optrad, waan ik me in een operahuis in Wenen of Salzburg. Ik zie ze voor me; Oostenrijkse mannetjes met kniekousen en gevederde hoedjes en stijlvolle dames in pastelkleurige baljurken en het geluid van ruisende rokken. Ronde balkons, rode velours en uitklapbare verrekijkertjes. Het is er niet, maar zo voelt het wel. Het geheel ademt klasse en operette; fris, virtuoos en lichtvoetig.

Als er dan ook nog een stuk uit het Zwanenmeer van Tsjaikovsky, door 4 handen (Quatre Mains) op één vleugel wordt gespeeld (Bert Bootsma en Wim van Lenthe) zitten alle aanwezigen vrolijk mee te knikken of te tappen. Als tenslotte ‘Thank you for the Music’ van Abba klinkt is er, namens Johan Neppelenbroek, tevens een ’thank you’ voor alle koorleden, begeleiding en publiek. Na een welverdiend applaus kan iedereen zich tegoed doen aan de heerlijke en feestelijk uitgestalde zoete en hartige lekkernijen.

Kijk, dat het koor amore heeft voor zingen, dat wisten we al. Maar dat er ook met veel amore is gebakken, werd al snel duidelijk. Bakkerij Van der Most heeft er geduchte concurrentie bij!

En zo bleef het nog lang smakelijk en gezellig.

tekst: MoDi  foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten