Commissaris van de Koning op werkbezoek bij tijdelijke opvanglocatie op camping Heidepark in Lemelerveld

De gemeente Dalfsen biedt sinds 14 januari tot 29 maart 2024 tijdelijke opvang aan maximaal 120 mensen op camping Heidepark in Lemelerveld. Vrijdag 19 januari kwam Commissaris van de Koning Andries Heidema voor een werkbezoek naar de opvanglocatie.

Tijdens dit bezoek sprak de commissaris onder andere met een aantal bewoners van de opvang en een aantal vrijwilligers en ondernemers uit Lemelerveld die zich hebben ingezet om de bewoners een prettig en veilig, tijdelijk thuis te bieden. Een betrokken inwoner vertelde over de kledinginzamelingsactie die hij opstartte. Er is door inwoners uit Lemelerveld bijvoorbeeld veel warme kleding ingezameld. Afgelopen woensdag heeft kledingbieb Onze Tante Leen alle ingezamelde kleding gesorteerd en konden bewoners kleding komen uitkiezen. Ook bood Plaatselijk Belang Lemelerveld namens het dorp alle nieuwe, tijdelijke bewoners van Lemelerveld een warme muts aan met daarop de tekst ‘Thuus in Lemelerveld’.

Commissaris van de Koning Heidema over zijn bezoek aan de tijdelijke opvang en de gesprekken met een aantal vrijwilligers en ondernemers: ‘Het is mooi te zien hoe de gemeenschap met vele vrijwilligers klaar staat om de handen in één te slaan en een zo warm, veilig en tijdelijk thuis te bieden; dan ben je wel echt trots op de gemeente en gemeenschapszin in je provincie!’

Een warm, veilig en tijdelijk thuis
‘De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk om een warm, veilig en tijdelijk thuis te bieden aan mensen die huis en haard moeten verlaten, omdat het onveilig voor hen is in eigen land. Vanuit solidariteit met de Groninger gemeenten, in het bijzonder Westerwolde waar Ter Apel ligt en uit solidariteit naar mensen op de vlucht, helpen we mee waar we kunnen om deze mensen goed op te vangen. Een veilig en prettig thuis bieden, dat kunnen wij als gemeente niet alleen. We doen dit samen met de vele vrijwilligers en partners uit de gemeente. Daar zijn we als gemeente enorm dankbaar voor en trots op’, vertelt burgemeester Erica van Lente.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *