College van B&W bezoekt Foreco Houtproducten

Op 9 juli bezocht het College van Burgemeester en Wethouders houtbedrijf Foreco. Voor burgemeester van Lente was het sowieso een eyeopener omdat ze het bedrijf alleen van het voorbij rijden kende. Maar de presentatie van Peter Swager en zijn zoon Klaas Jan was zeker ook voor de wethouders doordrenkt met nieuwe ontwikkelingen waar het bedrijf mee bezig is.

Voor de bezoekers was het toch wel nieuws dat het Foreco bedrijf in het Zuid Hollandse Noordeloos omzetmatig het Dalfser bedrijf inmiddels evenaart. Ook de nieuwe technologieën op gebied van houtverduurzaming door biomodificatie wekten een aandachtig gehoor op. Nuttig was daarnaast de discussie over hoe de Gemeente een toepassing kan vinden voor de nieuw ontwikkelde producten die Foreco biedt.

Uiteraard passeerde het brandveilige product NobelWood FRX, zoals dat toegepast is aan en in de Spil in Nieuwleusen , de revue. Veel mensen die de Woodshop vooraan op terrein bezoeken, hebben geen idee wat zich verder op het 6 hectare grote terrein voltrekt. En dat gold deze middag ook voor de collegeleden. Daarnaast werd het college bijgepraat over de ontwikkelingen die het bedrijf zowel voor Dalfsen als voor Noordeloos in petto heeft. Zoveel is wel duidelijk: de volgende generatie heeft er zin in!

Geef een reactie