CDA Dalfsen zocht in 2018 al ruimte voor water!

Voorstel van CDA’er Betsy Ramerman uit 2018 om het aantal m2 verharding per kavel te maximaliseren leidt tot actieve aanpak van de gemeente.

Gemeente Dalfsen doet mee aan de Operatie Steenbreek.
Fijn dat de Gemeente Dalfsen onze oproep om verstening van tuinen tegen te gaan heeft overgenomen. CDA Dalfsen heeft in juni 2018 het college gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken, om bij kaveluitgifte het aantal m2 verharding te maximaliseren. De actie Steenbreek gaat breder en vraagt ook aandacht voor bestaande tuinen, dit juichen we natuurlijk van harte toe.

Het is goed om onze inwoners mee te nemen in de mogelijkheden voor een groene tuin, die ook nog eens weinig onderhoud vergen. Het tegengaan van overlast van regenwater is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bovendien zorgt meer groen voor een betere biodiversiteit. Wie wil er nu niet meer vogels en vlinders in zijn tuin?
Dit is een mooie stap richting een Klimaatadaptief Dalfsen.

Van 7 t/m 9 maart staan wij met een stand op de Damito beurs. Graag gaan wij met u in gesprek. U kunt dan tevens gebruik maken van de mogelijkheid om een “Hartewens” bij ons in te leveren, wie weet wordt deze dan op termijn gerealiseerd!

Geef een reactie