Buurtbus Salland zoekt nieuwe mensen

Houdt u van mensen? Autorijden geen bezwaar? Vindt u het belangrijk dat het landelijk gebied ook bereikbaar blijft? Heeft u wat vrije tijd over? Ja? Dan is het vrijwilligerswerk bij Buurtbus Salland misschien iets voor u.

Drie verschillende routes
Buurtbusvereniging Salland rijdt momenteel met 100 chauffeurs drie lijnen, namelijk tussen Olst-Heeten-Raalte, tussen Heeten-Deventer en tussen Lemlerveld-Luttenberg-Raalte. Er wordt zes dagen in de week gereden, volgens een vaste route en een vaste dienstregeling.
De buurtbus is een bus voor 8 personen die door Keolis beschikbaar wordt gesteld en die gereden kan worden door mensen met een rijbewijs B. Bij het opstellen van het rooster wordt er rekening gehouden met de beschikbaarheid van alle vrijwilligers. U kunt dus zelf aangeven hoe vaak en wanneer u op de Buurtbus wil rijden. Op dit moment zijn wij op zoek naar chauffeurs voor alle drie de lijnen.

Wat is er leuk aan rijden voor een Buurtbus?
Uit ervaring weten wij dat veel mensen het vrijwilligerswerk bij een Buurtbus als zeer plezierig ervaren. Je bent lid van een Buurtbusvereniging (met alle gezellige uitjes, etentjes, etc. die daarbij horen), je komt onder de mensen, hebt veelal ook dezelfde mensen in de bus waardoor er vaak leuke contacten ontstaan en rijdt met een mooie bus door een prachtige landelijke omgeving. Het team vrijwilligers is veelal een hecht team dat elkaar kent en diensten van elkaar wil overnemen, wanneer iemand om wat voor een reden dan ook een keer niet kan. Het werk geeft voldoening, waardering en de vrijheid om gerust op vakantie te gaan zonder dat dat een probleem oplevert. Kortom: leuk vrijwilligerswerk!

Interesse?
Bent u niet ouder dan 75 jaar en in het bezit van een rijbewijs B en heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij de nieuwe Buurtbus? Meld u aan via: info@buurtbussalland.nl
Voor meer informatie kunt u ook bellen met Karin Köster: 06 36157855
U kunt zelf aangeven voor welke lijn u zou willen rijden, hoe vaak, op welke dagen op welke tijd.
Wij roepen echter met klem mensen op die ook eens een zaterdagdienst willen rijden en mensen die door de week de eerste dienst (start om ongeveer 7.30 uur) en/of de laatste dienst (tot 19.30 uur) willen rijden.

Geef een reactie