BUURTBUS LIJN 518 FEESTELIJK GEDOOPT

Op donderdag 14 februari 2019 is de buurtbus Lemelerveld-Luttenberg-Raalte, no. 518, feestelijk gedoopt. Dit gebeurde tijdens een feestelijke opening in zaal Reimink en op het Kroonplein.

Karin Köster, die namens de provincie Overijssel de buurtbussen helpt opzetten, opende de bijeenkomst. Willy Tijs, voorzitter van de Buurtbus Salland heette alle aanwezige nieuwe chauffeurs, coördinatoren, planners, wethouders Dennis Melenhorst (gem. Raalte) en Ruud van Leeuwen (gem. Dalfsen), medewerkers van de provincie, van harte welkom. Hij sprak zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. Hij bedankte Autobedrijf Ten Have voor de medewerking om de bussen aldaar te kunnen stallen en ook te dienen als opstartplaats voor de chauffeurs.

Wethouder Dennis Melenhorst benadrukte nog eens dat het zo geweldig was dat er binnen de kortste keren vrijwilligers beschikbaar waren om chauffeur te worden. Wethouder Ruud van Leeuwen sprak de wens uit dat er velen van deze buurtbus gebruik zullen maken. Hij vertelde nog dat mede door de soepele opstelling van de Provincie deze buslijn tot stand gekomen is.

Doop van lijn 518

Daarna gingen allen naar buiten met een met water gevuld ballonnetje. Die werden tegen de bus gegooid om zo de bus te dopen. Natuurlijk werd alles weer keurig opgeruimd.

Maandag 18 februari 2019 gaat de eerste bus van start. Het is een gele bus. De tweede bus, die op spitstijden ook meerijdt is er dan nog niet, maar de blauwe vanuit Heeten rijdt dan mee. Nu zal het volgende week i.v.m. de schoolvakantie waarschijnlijk minder druk zijn. In de loop van de volgende week komt ook voor deze route de tweede bus.

Men kan met de OV kaart reizen of met een strippenkaart. Contant betalen kan niet. De dienstregelen en alle informatie over buurtbus Salland is te vinden op de website:

www.buurtbussalland.nl

tekst en foto’s: Annet Schoorlemmer

 

 

Geef een reactie