Buurtbus Lemelerveld-Luttenberg-Raalte groot succes!

De buurtbus die sinds februari pendelt tussen Raalte, Luttenberg en Lemelerveld is een groot succes. Lijndienst 518 telt maandelijks zo’n 1.300 passagiers. En dat is ruim boven de ondergrens van 400 die de provincie Overijssel als belangrijkste betaler stelt.  Karin Kösters is een van de oprichters van de organisatie die de buurtbussen in Salland coördineert. Zo wordt er gereden tussen Heeten en Deventer en tussen Olst en Raalte. Op veler verzoek is daar in februari de lijn Raalte-Luttenberg-Lemelerveld aan toegevoegd. Een groot succes, getuige de 1.300 reizigers die maandelijks aan boord stappen. ,,De behoefte is er, dat is goed te zien. Met name in Luttenberg, waar nog geen bus reed, is de animo groot. Maar ook vanuit Lemelerveld, waar ze graag aansluiting met Raalte willen. Je ziet ook dat die dorpen veel vrijwilligers leveren om de buurtbus draaiende te houden.”

Veertig passagiers per dag
Lijn 518 is als buurtbus de vervanger geworden van het ‘gewone’ openbaar vervoer dat eerder tussen Raalte en Lemelerveld reed. De dienst werd in februari gestart, en bij de officiële opening werden twee busjes ingezet, om te voorkomen dat enthousiaste reizigers niet met het eerste ritje mee zouden kunnen. Nu is het niet zo dat Raalte-Luttenberg-Lemelerveld al aan een grotere touringcar toe is, maar met zo’n 40 passagiers per dag scoort de lijn goed. ,,Je zou je af kunnen vragen of het schrappen van de reguliere busdienst wel nodig was”, mijmert Kösters hardop. ,,Maar je kunt het niet goed vergelijken. Toen was Luttenberg namelijk nog niet opgenomen in de route.”

Ondergrens
Vanuit de gemeente Dalfsen, naast de provincie ‘subsponsor’, en Lemelerveld valt eronder – zijn ze blij dat van de lijn goed gebruik wordt gemaakt. De provincie hanteert doorgaans een ondergrens van 400 reizigers per maand om een dienst te handhaven. ,,Dat doet de bus tussen Raalte en Lemelerveld het gewoon geweldig goed”, zegt wethouder Ruud van Leeuwen. ,,Bovengemiddeld, en er stappen ook meer in dan op de lijn Nieuwleusen-Dalfsen.”

Bron: De Stentor

Foto: Hissink

Geef een reactie