Burgemeester gaat vreemd (bij Plankenkoorts)

Het zou een titel kunnen zijn, die een volle zaal zou trekken, zeker als het ook nog een vrouw blijkt te zijn. Maar wees gerust, het gaat niet over onze eigen Erika, maar om de burgemeester van de grensplaats Hardhuizen.

Met als titel “Bij ons aan de grens” zette onze plaatselijke toneelvereniging een prachtige komedie op de planken. Alleen de publieke belangstelling bleef achter met veel lege stoelen. Met Sander de Greef als niet te kloeke stationschef, ineens zonder snor, moest de mensensmokkel in deze grensplaats een halt toegeroepen worden.

Uiteindelijk wist hij als een echte Sherlock Holmes de zaak op te lossen, waarbij hij zelfs een gewapende man (nieuwkomer Joost Krisman) in de boeien sloeg. Ook het laatste optreden van Coby de Greef (na 45 jaar!!) was weer weergaloos.

Wat een natuurtalent, maar ook de man met de kleinste rol Jeroen Groenendijk (Chaled Al-Habibi), die de zaal wist te boeien als Marokaanse polygamist. Ook een complement aan de techniek, die het geluid en belichting puik voor mekaar had.

Kortom een stuk, dat de moeite waard is om te bekijken. Jammer van de lege plaatsen in de zaal. Deze groep acteurs verdient een volle zaal. De thuisblijvers krijgen aanstaande zondag 26 januari 14.00 uur een herkansing. Kom genieten van een stukje kunst met een kleine K, met lokale acteurs, die u echt een middag kunnen vermaken. Tot zondag.

tekst: Willemvantrui  foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie