Burgemeester en raadsleden brengen bezoek aan brandweer Lemelerveld

Op donderdagavond 16 maart hebben de burgemeester en de raadsleden van de gemeente Dalfsen een werkbezoek gebracht aan het brandweerkorps van Lemelerveld. Tijdens deze reguliere oefenavond hebben zij kennis gemaakt met de werkzaamheden van de brandweer. Er was een oefening uitgezet bij plaatselijke ondernemer Harmsen Schaftwagens en Units. Daar hebben de gasten kennis gemaakt met de manier van oefenen, de oefendoelen die de uitzetploeg in de oefening verwerkt had en zijn ze bij de nabespreking van de oefenavond aanwezig geweest. Tijdens de nabespreking worden de oefendoelen besproken tezamen met de tips en tops van die avond. Op donderdagavond na de oefening worden normaliter ook de uitrukken besproken die het korps in de week ervoor had.

In dit geval waren het drie uitrukken en wel drie heel uiteenlopende uitrukken. Van een boom over de N348, gemeld door de politie tot een brand in een dierenverblijf tot een ongeval waarbij helaas een dodelijk slachtoffer te betreuren viel.

Al met al was het een leerzame avond voor alle aanwezigen. Waarbij we niet willen vergeten dat deze avonden niet tot stand kunnen komen zonder de hulp van derden; in dit geval een ondernemer uit het dorp, waarvoor hartelijk dank Harmsen Schaftwagens en Units.

Tekst: Brandweer, Foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *