Brugstede brengt bezoekers in Kerstsfeer

De geur van de oliebollen verraadt al, dat de kerstmarkt bij de Brugstede reeds in volle gang is. De damp slaat aan alle kanten uit de tent en ondanks ,dat de bakkers hun best doen is er geregeld een wachtrij voor deze heerlijke lekkernij. Het verkeersbord midden in de kraam:uitsluitend parkeren voor laden en lossen, is ook nu zeer toepasselijk, al wordt er uitsluitend ingeladen.

Om drie uur mochten de bewoners al “rondtoeren” langs alle gezellige kraampjes in de wandelgangen  en een uur later gingen de deuren open voor het grote publiek. En die hebben weer met volle teugen genoten van de heerlijke kerstsfeer, die de medewerkers en de vele vrijwilligers van de Brugstede in elkaar getimmerd hadden. Naast de vele cre-bea-kraampjes waren er weer de kniepertjes, de loten, lekkere dingen in het restaurant  en de echte levende kerststal met elk uur een voorstelling van de onnozele herders, een onbevlekte maagd, een onhandige timmerman, een geleende baby, dit keer ook luisterende naar de naam Robin en drie engelen, die vanuit den hoge zongen. Als trouwe bezoeker van deze voorstelling ken ik in ieder geval het échte kerstverhaal nu wel, maar het blijft altijd leuk om de plaatselijke acteurs te zien improviseren en ….. het echte kindje in de kribbe trekt vele kinderen naar de stal.

Aan het eind van de rondgang kom je in de herberg, waar regelmatig geen plek meer was voor de vele bezoekers. De koks/bakkers stonden er met een gezond kleurtje op wangen, want het was big business today. Als late gast( ik was nr 1124) was er voor mij geen soep meer, maar er was nog voldoende nat en droog om nog even gezellig na te zitten en bij te kletsen met iedereen. Nog even een zak friet gehaald om thuis met mijn geblesseerde echtgenote nog even na te genieten van deze mooie happening. Het was weer top. De Kersttijd is nu wel echt begonnen. Het feest van de vrede is weer begonnen.

Met dank aan de vele handjes, die hebben geholpen om er weer iets moois van te maken.

p.s. volgende week nog naar de Kerstwandeling van team Sukerbiet op de Lemelerberg en we zijn klaar voor de Kerst.

Door: Willem van Trui, foto’s: Martin Zwakenberg

Geef een reactie