Briljanten huwelijkspaar Jan en Riekie Roelofs-Dijk

Jan Roelofs (91 jaar) en Riekie Roelofs­-Dijk (88 jaar) waren op zondag 21 mei 2023 vijfenzestig jaar getrouwd.

Jan was als jonge jongen “scheepsjager”. Met zijn paard trok hij de schepen door het kanaal. Veelal van Vroomshoop naar Zwolle of Deventer. Daar deed hij twee dagen over. Op zijn 16e begon hij voor zichzelf te werken. Het paard werd ingeruild voor een trekker. Zo is het loonwerken begonnen. Werd er ‘s morgens en ‘s avonds met melkbussen gereden; ‘s nachts maaide hij het gras bij de boeren tot hij moe werd. Dan sliep hij even onder de warme trekker, om vervolgens weer door te gaan met maaien, totdat er weer melk gereden moest worden.

Jan was tot zijn 87e jaar nog dagelijks actief op zijn familie bedrijf, hier in Lemelerveld. Het zou zomaar kunnen dat hij de oudste shovelmachinist van Nederland was.

Riekie is in Lemele bij café Dijk opgegroeid. Als klein meisje hielp zij al mee in het café met pensiongasten. Het café was één van de weinige plekken waar een telefoon hing. Riekie werd geregeld op pad gestuurd om een bericht door te geven aan de omwonenden.

Tussen Lemele en Lemelerveld, “op de Koelen” zijn Jan en Riekie elkaar tegen gekomen en verliefd geworden, en dat is nooit meer overgegaan. Ze hebben samen het huisje (Bergje) op het Heidepark gekocht. Het loonbedrijf groeide verder en breidde zich uit.

Ze hebben 4 kinderen en 9 kleinkinderen en ze wonen nog steeds bij het bedrijf. Samen genieten ze van de reuring rondom hun huis en van de kleine dingen zoals het prachtige uitzicht op de kanaaldijk en de vele vogels voor het huis. Dankbaar zijn ze voor elke dag die hen samen is gegeven.

Het Briljanten huwelijk hebben ze in een klein gezelschap mogen vieren.

Op maandagmorgen 22 mei 2023 kwam loco-burgemeester Ruud van Leeuwen het echtpaar persoonlijk feliciteren en hen een kopie van de trouwakte overhandigen!

Tekst: Bert Roelofs
Foto: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *