Brief van de huisartsen

Informatie van de huisartsenpraktijk Lemelerveld, de stand van zaken met betrekking tot Covid 19 ( Corona) infectie.

Allereerst willen we de vele gulle gevers bedanken die mondkapjes en beschermende kleding naar de huisartsenpraktijk hebben gebracht. Wij hebben dankzij u nu voor de komende tijd voldoende materialen om besmettingen van onszelf , en via ons naar anderen te voorkomen!

De deuren van het praktijkgebouw zijn gesloten. Een klein team is dagelijks aanwezig en bereikbaar via de telefoon en de mail. Een wisselend deel van het team werkt vanuit huis. Binnen ons team is nog niemand besmet geraakt met het Covid 19 virus.

Wij zijn bereikbaar voor alle medische klachten die de gezondheid kunnen schaden en die niet afgewacht kunnen worden. De doorverwijs mogelijkheden zijn beperkt. Net als veel andere hulpverleners proberen we lichamelijke contacten te vermijden. Een controle zonder klachten of onderzoek “voor de zekerheid” wordt momenteel niet uitgevoerd. Zo veel mogelijk proberen we telefonisch of per mail te bepalen wat uw probleem is en hier advies over te geven.
Net als de ziekenhuizen , en de ambulancediensten zorgen ook wij voor een schone en veilige omgeving . De patiënten met mogelijke Covid 19 infectie worden in een apart deel van de praktijk onderzocht, en komen niet met elkaar of met andere patiënten in aanraking.

Wij merken dat er zeer weinig voor spoedeisende gevallen wordt gebeld! Wij vermoeden dat mensen uit bescheidenheid of angst voor oplopen Covid 19 infectie te lang wachten met klachten die géén uitstel kunnen verdragen. Neemt u aub wél contact op bij mogelijk ernstige klachten!! Er is zowel bij ons als in de ziekenhuizen voldoende mogelijkheid om u te onderzoeken en eventueel behandeling te starten.

Tot slot: Sommige mensen worstelen met de vraag of beademing of een ziekenhuisopname in hun situatie zinvol is. Dat er in het ziekenhuis geen bezoek mag komen maakt het dilemma nog groter. Daarbij hebben sommigen twijfels of zij wel volledig kunnen herstellen en terug zullen keren in hun oude woonsituatie. Herkent u zich in deze vragen? Wij willen graag met u meedenken over uw persoonlijke situatie en u eventueel adviseren. Neemt u contact op met de huisartsenpraktijk als u deze twijfels heeft.

Wij wensen u veel sterkte met het volhouden van de noodgedwongen afzondering, en met de mogelijke financiële gevolgen voor velen.
Met vriendelijke groeten van alle medewerkers van de huisartsenpraktijk Lemelerveld.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *