Bridgeclub Saam Welzijn Lemelerveld: winnaars bridgecompetitie 2018-209

Tijdens de slotdrive, dinsdag 14 mei 2019, maakte competitieleider Gosse Enzerink voor aanvang van de zitting de winnaars bekend van de competitie over 4 ronden (totaal 16 speelavonden) van het afgelopen seizoen 2018-2019. Voor de 6e achtereenvolgende keer werden Cobie en Rien de Greef winnaar en mochten zij de wisselbeker in ontvangst nemen van de competitieleider. 2e werden Ina Morrenhof en Jannie Hogeboom. De 3e prijs was voor Hermien Boverhof en Riek Reimink. Helaas waren Jannie, Hermien en Riek tijdens deze avond verhinderd. Van de drives die gespeeld zijn, hebben Cobie en Rien de Greef de hoogste score van 73,44% (30-4-2019) gehaald.

Dit jaar is gespeeld in een A- en een B-lijn. Voorgaande jaren werden de rangnummers van elke competitieronde bij elkaar opgeteld om de eindstand te bepalen. Die taak werd door programma beheerder Rien de Greef met enthousiasme vervuld. Dit jaar is de eindstand berekend volgens het criterium plaatspuntentabel van de Bridgeclub Ommen. Voor iedereen was een overzicht en de omrekentabel beschikbaar. Hierdoor kan de eindstand wellicht een iets andere volgorde geven in vergelijking met voorgaande jaren.Applaus was er ook voor het echtpaar Mikolayczyk die voor de spelers al die avonden koffie/thee en een drankje verzorgde.

Daarna was het net of het alarm afging als sein dat met de 1e ronde van de slotdrive begonnen kon worden. Iedereen zat al klaar, dus kon het spel van bieden en tegenspelen beginnen. Na een 25 minuten ging het tijdsein opnieuw. Ineens een geroezemoes want de 42 deelnemers moesten van tafels verwisselen voor de volgende ronde.
Dit seizoen hebben 7 cursisten de bridgecursus voor beginners onder leiding van Cobie de Greef gevolgd. 5 van hen deden ter afsluiting van het seizoen met de slotdrive mee. Winnaars van de slotdrive werden Martin van der Aa en Roel Kok. Het nieuwe seizoen begint op 3 september 2019.

Eigen foto’s

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *