Brandweer rukt uit naar schoorsteenbrand aan de Kerkstraat

Vanavond is de brandweer uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Kerkstraat. Een voorbijganger zag vuur uit de schoorsteen komen en attendeerde de bewoners dat er brand was. Hierop is onmiddellijk 112 gebeld en is de brandweer met twee auto’s ter plaatse gekomen. Ook een hoogwerker van de brandweer uit Zwolle is ingeschakeld.

Het vuur is met een ramoneur gedoofd. (Een ramoneur is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt door de brandweer om een schoorsteenbrand te doven. De ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer).

Gelukkig voor de bewoners is de schade beperkt gebleven tot wat stof en een brandlucht. Wel is geadviseerd om de schoorsteen door een professioneel bedrijf na te laten kijken en nogmaals te laten vegen.

Dit was voor brandweer de vierde uitruk deze week. Maandag voor een woningbrand aan de Lageweg, dinsdag voor een kapotte gasleiding, vrijdag hulpverlening bij een auto tegen een boom aan de Dalmsholterdijk en zaterdag de schoorsteenbrand aan de kerkstraat.

Foto’s; Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten