Brandweer Lemelerveld speelt een goede wedstrijd!

Op zaterdag 14 mei heeft de brandweer opnieuw een vaardigheidstoets (wedstrijd) gespeeld. Het was in de gewestelijke ronde, die deze keer werd gespeeld in het centrum van Steenwijk. Hieraan deden korpsen mee uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

De melding betrof een brand op de zolder van een multifunctioneel Centrum. Op dat moment vindt er een luid schoolfeest plaats op de begane grond waarvan de bezoekers geen idee hebben wat er boven hun hoofd afspeelt. Met een goede buitenverkenning kan als snel een uitslaande brand worden ontdekt aan de achterzijde. Met een goede buiten- en binnen inzet kan de brand worden geblust en de bezoekers van het feest veilig naar buiten worden gebracht. Eén van de bezoekers wordt vervolgens buiten onwel en moet dan nog gereanimeerd worden.

De jury wilde bij deze toets graag zien dat de laatste brandweertechnieken correct worden toegepast zoals bijvoorbeeld de juiste slagkracht (keuze juiste brandweermaterieel). Daarnaast een snelle en correcte reanimatie van het slachtoffer.

De inzet van de ploeg Lemelerveld verliep goed en snel. In de uiteindelijke uitslag werd dit gewaardeerd met een keurige plaats in de middenmoot. Helaas niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde, maar wel het hoogst geklasseerde team uit de regio

Tekst: brandweer, foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten