Bouw sociale huurwoningen aan de weerdhuisweg officieel van start

Op dinsdag 16 juli is de bouw van zes sociale huurwoningen van de Woonstichting VechtHorst aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld officieel begonnen.

Wethouder André Schuurman van Gemeente Dalfsen, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en directeur Menso Oosting van Fijn Wonen onthulden het bouwbord. De zes woningen zijn de eerste gasloze huurwoningen van VechtHorst in Lemelerveld.

Inmiddels zit de fundering erin en worden de beganegrondvloeren gelegd. Het gaat om systeembouw van hoge kwaliteit met een zeer korte bouwtijd. Alleen de muren worden nog op locatie gemetseld. In het metselwerk van de zijgevels zijn details verwerkt die doet denken aan de woningen die er stonden. het gaat om schoorstenen en luiken aan weerszijden van de ramen. De gevels zijn bovendien aan de bovenzijde heel fraai met zink afgewerkt.

“We laten hier zes kleine eengezinswoningen bouwen”, vertelt Waarsing. “De woningen zijn bedoeld voor een of twee personen en kleine gezinnen. Alle woningen hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Dat maakt ze heel geschikt voor mensen die, op termijn, een gelijkvloerse woning nodig hebben. We verwachten de woningen begin september te kunnen aanbieden. De bewoners van twee woningen die er oorspronkelijk stonden, hebben aangegeven hier mogelijk te willen terugkeren. Zij krijgen van ons voorrang.

De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen de gemeente en VechtHorst om tot en met 2020 170 sociale huurwoningen te bouwen. Wethouder Schuurman: “Ik ben blij dat we met de bouw van zes woningen extra inwoners aan een fijn, nieuw en gezond huis kunnen helpen. Dat komt mede door de hoge eisen die aan de bouw van nieuwbouwwoningen worden gesteld. En natuurlijk zijn de woningen gasloos”.

Het gaat om de eerste gasloze sociale huurwoningen van VechtHorst in Lemelerveld. De zes nieuwe woningen krijgen dus geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Voor de verwarming van de woning is er een lucht-waterwarmtepomp met een boiler. Zo’n pomp is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel. Daarnaast krijgen de woningen een warmte-terugwininstallatie voor ventilatie. Ook krijgen alle woningen minimaal 24 zonnepanelen en extra goede isolatie.

“Het gaat de VechtHorst  in de eerste plaats om de bewoners. Dat zij comfortabel en energiezuinig wonen en dat het betaalbaar is én blijft. De sterk stijgende gasprijzen raken de bewoners niet meer, omdat de woningen volledig elektrisch zijn en grotendeels hun eigen energie opwekken”, schetst Oosting. “Fijn Wonen is er trots op deze sociale huurwoningen in Lemelerveld af te gaan leveren. Het is ons eerste project voor VechtHorst én ons eerste project in het Vechtdal-gebied. Dat maakt het voor ons extra bijzonder.”

Voor meer informatie klik hier.
foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *