Boodschappen op zondag!

Het is zover, de kogel is door de kerk, de winkels in de gemeente Dalfsen mogen vanaf nu ieder zondag open tussen 12.00 en 18.00 uur. Afgelopen maandag werd er gestemd tijdens de gemeenteraad vergadering, alleen de Christen Unie stemde tegen. Hiermee komt een lang vervulde wens van Johan Neppelenbroek en Bas Wagenmans in vervulling.

Al sinds 2006 wordt er door de OVL gestreden voor het recht om op zondag open te kunnen gaan. Niet omdat ondernemers niet van hun zondagsrust willen genieten maar omdat veel winkels landelijk en in omliggende gemeentes wel open zijn. Tijden veranderen, je kunt niet meer achter blijven aldus Johan. Het koopgedrag van de consument is duidelijk veranderd. Waar mensen vroeger op zaterdagmorgen hun wekelijkse boodschappen haalden zie je nu dat er een verschuiving komt, mensen komen steeds vaker winkelen op zaterdag aan het einde van de middag of begin van de avond. Of mensen gaan naar de buurtgemeente om daar op zondag hun boodschappen te halen. Dat hoeft dus nu niet meer!

Vanaf zondag 28 april is de Coop in Lemelerveld wekelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Naast de Coop is ook de Kruidvat op zondag geopend. De overige winkels in Lemelerveld blijven voorlopig op zondag nog gesloten.

Geef een reactie