Boerderij verwendagen

VECHTDAL-  Komende zomer organiseert de Vereniging De Boer als Gastheer op 4 verschillende data “Boerderij-VERWENDAGEN”. Dit zijn unieke fiets/auto routes, die de bezoeker meeneemt langs de prachtige paden van het Vechtdal maar ook langs diverse boerderijen.  Op elke boerderij wacht de bezoeker een verrassing in de vorm van een bijzondere verwennerij.  Ook in lemelerveld en omstreken is een mooie route uitgezet.

Bij het startpunt van de route krijgt men een koe-die-bek onder andere gevuld met boerenmunten. De munten kunnen worden ingeleverd bij de boerderijen die deelnemen aan de route, in ruil voor een verwennerij.  Deze kan bestaan uit; een gastvrije ontvangst met consumptie en rondleiding, een proeverij met streekproducten, een bijzondere boeren-activiteit of het zelf bakken van de allerlekkerste boeren-pannenkoeken!

De vier routes voeren elk door een andere streek van het Vechtdal. Tevens heeft elke route een eigen thema en een eigen verwenprogramma. Starten kan tussen 9.30 uur en 10.30 uur. De kosten bedragen 12,50 p.p. Kinderen t/m de lengte van een pakje stro mogen gratis mee. De dag eindigt om 17.00 uur i.v.m. de  werkzaamheden op de boerderijen. Starten kan op de volgende dagen en op de volgende boerderijen:

Dinsdag 17 juli 2018 : Boer en Vecht route 33 km.

Omgeving Diffelen, Beerze, Brucht.

START: Aspergeboerderij “het Nijenhuis”

Rheerzerweg 127 7795 DB Diffelen (Hardenberg)

 

Dinsdag 24 juli 2018: Boerengrensroute 30 km

Omgeving De Krim, Slagharen, Hollandscheveld, Nieuwlande

START: Hoeve Bosman

Posthoornweg 38, 7781 PK De Krim

 

Dinsdag 31 juli 2018:  Boeren-picknick route 20 km of 28 km

Omgeving Centrum Ommen, Varsen, Witharen en Arrien.

START: De Varsenerhof

Emslandweg 6, 7731 RP Ommen

 

Dinsdag 7 augustus 2018 :  Bergboerenroute 32 km

Omgeving Eerde, Dalmsholte, Lemelerveld

START: De Meulenhorst

Achterbroekweg 1, 7731 PN Ommen

Extra informatie over de routes en de verwenprogramma’s is te vinden op de site  www.deboeralsgastheer.nl

Geef een reactie