Bijzondere tijden voor Natuurlijk Heidepark

Het zijn bijzondere tijden. Bij alles wat je vandaag de dag wil en kan doen moet je rekening houden met de aangepaste maatregelen i.v.m. COVID-19. Wij vinden het fijn om te zien dat dit jullie en jullie kinderen niet weerhoudt om gezellig bij ons te komen om te zwemmen, spelen of het kabouterpad te verkennen.

Ook onze vrijwilligers zijn weer begonnen, wel op gepast afstand wat gelukkig goed mogelijk is op ons grote terrein. Wij zijn blij dat het weer kan. Zij zijn bezig met het onderhoud en vernieuwing, zo wordt het gebouw in het kabouterdorp bij de overdekte zandbak geschilderd. Ook wordt er voor de toezichthouders een houten toren gebouwd die inmiddels het hoogste punt heeft bereikt. Zo is er een goed overzicht over het zwembad dat voor nog meer veiligheid zorgt.

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben zijn wij bezig met de voorbereidingen om een groot klimbos op ons mooie terrein te realiseren. Het moet een klimbos gaan worden met bijna 50 klimelementen die in hoogte variëren van 3 tot 10 meter. Ook zal er een grote zipline (kabelbaan) over het zwembad gaan met een lengte van ruim 100 meter.

We hebben voor dit klimbos een Leader subsidie aangevraagd en toegekend gekregen. (Leader is een onderdeel van POP3, dat door de Europese Unie wordt gefinancierd vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling). Hier zijn wij superblij mee! Ook is de vergunning voor het bouwen van het klimbos met een grote starttoren al verleend. Hierdoor is de bouw van het klimbos al een stukje dichterbij gekomen. We zijn nu druk bezig om de rest van het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen en hebben er vertrouwen in dat ons dit gaat lukken.

Voorbereidend is er al veel gebeurd. Het podium zal de plek worden waar de starttoren gebouwd wordt en de vrijwilligers zijn druk met het verwijderen van alle graskeien die weer gebruikt worden om het toegangspad voor zwaar materieel te verlengen. De bomen op het terrein zijn gekeurd, de routes uitgestippeld en de klimhindernissen gekozen.

Door COVID-19 is er wat vertraging opgelopen op diverse vlakken. De klimbosbouwer mocht bijvoorbeeld niet meer bouwen in het buitenland en was net geëmigreerd naar Zweden. Wij hopen deze winter te kunnen starten met het bouwen van het klimbos zodat er in het voorjaar van 2021 geklommen kan worden. Wij doen er alles aan om dit rond te krijgen zodat er volgend jaar een super gave aanvulling bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld is.

Hartelijke groeten van Natuurlijk Heidepark

foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

2 reacties op “Bijzondere tijden voor Natuurlijk Heidepark”

  1. Dit lijkt me echt een hele goeie ontwikkeling en plan. Ben erg benieuwd naar het eind resultaat. Succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten