Bijna duizend wandelaars bezoeken Bethlehem op de berg

Bijna duizend bezoekers deden zondag mee aan de jaarlijkse kerstwandeling van Team Sukerbiet op de Lemelerberg. Vooral op de bijna vier kilometer lange gezinsroute meldden zich veel ouders met kinderen, vertelt woordvoerder Lammert Knorren van Team Sukerbiet, de Lemelerveldse stichting die via ‘sportieve uitdagingen’ geld inzamelt voor goede doelen.

Voor de echte wandelliefhebbers kon de route van de ACON-Kerstwandeling nog worden uitgebreid tot 8 of 12 km. ,,De belangstelling was boven verwachting, want vanochtend regende het nog. Maar met bijna duizend deelnemers zijn we heel blij. Vorig jaar was het slechter weer en toen trokken we maar 800 deelnemers’’, blikt Knorren terug

,,Het publiek was ‘goed gemutst’. Niet alleen omdat bij de start iedereen een kerstmuts kreeg, maar ook de reacties waren heel positief. Het Luttenbergse koor Palet heeft wel drie uur achter elkaar gezongen, er waren midwinterhoornblazers, en twaalf figuranten beeldden het kerstverhaal uit. Met een ‘genderneutrale’ Jozef en Maria, die werden gespeeld door twee mannen, haha. Verder waren er drie koningen, ridders en engelen. En de schaapskudde van de Lemelerberg was er met zijn 300 schapen en honden, waar de wandelaars op de kinderroute ‘dwars doorheen’ moesten lopen.’’

De schuilhut aan de Oude Raalterweg was omgebouwd tot kerststal, waar ook koffie en glühwein verkrijgbaar was en voor de kinderen gratis pannenkoeken en ranja. In de kribbe lag het Kindje Jezus. Een pop deze keer, een oproep voor een echte baby leverde niets op. Al lieten twee jonge ouders, met hun pasgeboren kind in de draagzak, hun kleine even voor onze fotograaf figureren in de kribbe.

Het circa dertig leden tellende Team Sukerbiet bracht in juni nog ruim 67 mille bijeen voor Alpe d’HuZes. Dat was zó’n succes dat besloten is om nog weer eens vier jaar door te gaan. Niet alleen met grote fietsevenementen, maar nu ook met hardloopevenementen voor goede doelen, te beginnen met de Roparun, de estafetteloop van Parijs of Bremen naar Rotterdam. Op de activiteitenkalender staan, na deelname aan de Roparun in het pinksterweekeinde van 2020, de HomeRide/HomeRun in 2021 en wederom Alpe d’HuZes in 2023. Om dat te kunnen realiseren zijn nieuwe leden welkom. Zowel hardlopers, fietsers, jong, oud, man of vrouw, iedereen die zich de komende vier jaar wil inzetten voor goede doelen en eventueel mee wil doen aan deze evenementen.

tekst: Hans Jansen
foto’s Hans Heerink en Hans Jansen
Bekijk hier nog meer foto’s op de Facebookpagina van Team Sukerbiet

Geef een reactie