Bevers jeugd gaat voor Nederlandse titel!

Afgelopen zaterdag werd het meisjes B1 team van de volleybalvereniging
De Bevers uit Lemelerveld kampioen van de topklasse regio Noord.
Dit door de de laatste thuiswedstrijd met 3-1 te winnen van meisjes B1 uit Bolsward.

Hiermee plaatste deze meiden zich voor de finale om het Nederlands kampioenschap op 25 mei aanstaande. Deze strijd om de landstitel zal gaan tussen de 4 beste teams uit de vier NeVoBo regio’s. De (NGJK) Nederlands gesloten jeugdkampioenschappen of ook wel Final Four genoemd zal dit jaar plaatsvinden in regio west.

De beide trainers van dit succesvolle team hebben zich nog een jaar verbonden aan volleybal vereniging De Bevers, waarbij Klaske de Vries de training en coaching van het eerste dames team en Herman Dasselaar van het dames 2 en 3 team voor zijn rekening zal gaan nemen.
Deze drie teams zullen gaan bestaan uit een mix van talenten uit de jeugd en ervaren speelster. Hierdoor krijgt de talentvolle eigen jeugd gelegenheid door te groeien en jong ervaring op te doen.

Dat er binnen De Bevers veel jeugdig talent aanwezig en het opleidingsniveau hoog is blijkt ook uit het kampioenschap van meisjes C1 welke onder leiding van de trainsters Yke Scholten en Kiki Schutte afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd wisten te winnen en daarmee ook op de eerste plaats eindigden in hun Topklasse. Ook dit succesvolle team zal om de hoogste titel van Nederland gaan strijden op 25 mei 2024 tijdens de finale van het NGJK.

Deel dit: