Bestrating Stationsstraat-Schoolstraat zit er bijna weer in.

Als je de foto’s bekijkt zou je het niet zeggen, toch zijn aanstaande vrijdag de Stationsstraat en de Schoolstraat (vanaf fietstunneltje tot café ‘t Hoekje) weer begaanbaar voor voetgangers en overig verkeer. Reko en onderaannemers zijn op dit moment machinaal aan het bestraten en dat gaat snel. Na de bouwvak zullen de werkzaamheden helemaal worden afgerond.

De fundering die tijdens het graven van een wadi is vrij gegraven is de fundering van het stations trappenhuis. Op de plek zou eigenlijk een wadi komen, maar de gemeente heeft het ontwerp hiervan wat aangepast zodat de fundering kan blijven liggen als blijvende herinnering aan het treinstation van weleer. Een wadi is een bufferings- en infiltratievoorziening, die tijdelijk regenwater kan opvangen. Op deze manier wordt voorkomen dat schoon water naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie gaat en wordt tevens bereikt dat het grondwater wordt aangevuld.

Gemeente Dalfsen is in overleg met de historisch werkgroep Lemelerveld en Wim Spijkerman om nog een verwijzing te maken naar het station/spoorverleden. Deze verwijzing zal niet op de fundering komen, maar een andere plek krijgen in de buurt.

tekst/foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten