Bekeravontuur Auto van Ewijk/LHC ten einde

Dinsdagavond 21 november om 20:30 uur stond de bekerwedstrijd tegen E&O 1 op het programma. Na twee bekerwedstrijden gewonnen te hebben tegen Langeveen en SDOL, bepaalde de loting van de laatste vier clubs uit onze regio dat E&O uit Emmen de tegenstander is. Voor wie E&O niet goed kent, zij zijn vorig jaar kampioen geworden in de eerste divisie en spelen dit jaar eredivisie. Het gaat ze daar nog niet helemaal lekker af, want ze hebben tot dusver alles nog verloren, maar net al ons wel alles in de bekerrondes gewonnen. En omdat de eredivisie drie klassen hoger is, kan dit nog wel eens een pittige uitdaging worden.

De dames begonnen ietwat gespannen aan de wedstrijd en kwamen daarmee snel 0-2 achter. Door het creëren van een penalty, werd het eerste doelpunt vanuit Auto van Ewijk/LHC gescoord en was die druk van de ketel. Dat hielp, want E&O liep wel iets uit, maar ook vanuit Lemelerveldse zijde werd gescoord. En wat Lemelerveld beter lukte dan E&O was samen met het publiek keihard juichen voor elk gescoord doelpunt. Lekker sfeertje weer! Dit resulteerde in een ruiststand van 11-16. Lang niet gek!

In de rust werd besproken waar het beter kan, maar ook dat we moesten blijven genieten van zo’n wedstrijd. Zo’n wedstrijd is natuurlijk altijd leuker dan een training en hartstikke leerzaam. In het eerste deel van de tweede helft werd E&O nog prima bijgehouden tot 15-21. Helaas konden we daarna wel merken dat foutjes door E&O razendsnel werden afgestraft en dat zij slim genoeg waren om in hun aanval er een hele rits penalty’s (9 stuks) uit te trekken. Desondanks bleven we strijden in de wedstrijd en voelde de 21-35 niet als een dikke nederlaag, maar een wedstrijd waarin wij veel hebben geleerd en we echt niet volledig van de vloer zijn geveegd. Het bekeravontuur stopt helaas hier, maar wij gaan gewoon door in de competitie! Graag zien we jullie binnenkort weer op de tribune in sporthal Heidepark.