Beiaardier speelt samen met Caecilia tijdens de Stöppelhaene.

De Stichting Vrienden van de Beiaard Raalte organiseert samen met het fanfare-orkest  St. Caecilia op donderdag 29 augustus om 12.30 uur, voorafgaande aan het oogstcorso een Beiaard concert. Dit unieke muzikale spektafel zal te volgen zijn vanaf het terras van Restaurant de Zwaan en 45 minuten duren.
Samen met het orkest van Caecilia o.l.v. Ton Nieuwkamp, dat beneden op de grond zit, zal de Beiaardier Henk Veldman hoog in de toren van de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing, leuke vrolijke muziek ten gehore brengen die in het teken staat van het oogstfeest. Het programma bevat een selectie uit gouwe ouwe hits (Blueberry Hill, Laat de zon in je hart, het Stoppelhaenelied, The Rose, I feel good/Celebration, Hallelujah en Fame) en spectaculair nieuw repertoire: This is what it feels like (Armin van Buuren) – speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd, Einsamer Hirte, The young Amadeus en een Beiaardsolo in relatie met Circus Renz.
Het is een uitdaging voor beide partijen om dit synchroon te laten klinken en er een prachtig klinkend concert van te maken. Ook dit concert past weer helemaal bij het geweldige oogstfeest de Stöppelhaene!

Datum: 29-08-2019 Locatie: Kruisverheffing Aanvangstijd: 12:30 uur Eindtijd: 13:15 uur

Het lijkt er inmiddels op dat de gemeenteraad van Raalte in november bij de begrotingsvergadering weer een bedrag beschikbaar zal gaan stellen om een wekelijkse bespeling van de beiaard blijvend mogelijk te maken. Zo kan dit cultureel erfgoed, dit unieke carillon, wat in het verleden door de bevolking aan de gemeente is aangeboden, bewaard blijven.

Geef een reactie