Bakkerij van der Most opent nieuwe winkel op het Kroonplein

Met een binnenlandse vlucht ben ik vrijdagavond nog net op tijd terug in ons dorp.  Op het Kroonplein waren een aantal statafels geposteerd, waaraan ondertussen de genodigden vol spanning stonden te wachten voor de opening van een nieuwe winkel. Op de gevel prijkten al een paar dagen de letters van Bakkerij van der Most. Met man en macht is in een paar weken tijd het leegstaande pand opgetuigd tot een mooie bakkerswinkel.  Iets na 20.00 u nam Mark het woord. Hij deed zijn naam warme bakker wel eer aan: een mooie rooie kleur op zijn wangen mogelijk door het harde werken, het  slaaptekort, de lekkere avondtemperatuur of misschien had hij te dicht bij de oven gestaan. Vanwege corona mocht hij geen microfoon gebruiken, maar dat was geen enkel probleem. De stem deed het nog prima. We laten hem even aan het woord:

“Na 34 jaar Bakkerij van der Most aan de Brugstraat (en daarvoor nog Lemba) werd het tijd voor een nieuwe locatie. En dat is toch wel een dingetje. Een locatie vinden was het probleem niet maar weg gaan van je oude en vertrouwde stekkie doe je niet zomaar. Vooral winkel Lemelerveld niet want hier liggen onze roots. Dus een bijzonder moment en wat vind ik het fijn dat jullie allen hierbij aanwezig kunnen zijn ondanks de huidige coronamaatregelen. Afgelopen jaar hebben we besloten om de winkelruimte los te koppelen van het woonhuis van mijn ouders. Een grotere winkel waarin we ons brood, banket en chocolade nog beter kunnen presenteren. De zoektocht naar nieuwe winkelruimte begon. Deze werd al snel gevonden (hier) naast Baarslag. Zij zagen het uiteraard wel zitten! Samen met dé warme bakker onder één dak, Zeg nou zeg wie wil dat nou niet! Drie weken geleden is de grote verbouwing begonnen. Diverse bedrijven hebben met man en macht gewerkt om een lege ruimte om te bouwen tot deze parel van een winkel. Hartelijk dank aan alle betrokkenen voor de inzet van de afgelopen weken. Ook wil ik vanavond van de gelegenheid gebruikmaken om mijn ouders in het zonnetje te zetten. Vorig jaar heb ik de zaak volledig van hen mogen overnemen. Een bijzonder moment waar we destijds graag in een groter gezelschap bij stil hadden willen staan, maar vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk was. Pa en ma, 34 jaar geleden zijn jullie dit fantastische bedrijf in Lemelerveld gestart en hebben we samen de bakkerij uitgebreid met diverse vestigingen rondom dit centrum in het hart van Overijssel. Een warme onderneming met 80 toegewijde en passievolle medewerkers. Zonder hen stonden wij hier vanavond niet! Nu lijkt het net een afscheid maar wie denkt dat mijn ouders snel zullen stoppen heeft het mis. Wel kunnen jullie wat rustiger aan doen (ook al is dat nog niet helemaal gelukt). Het is jullie meer dan gegund. Dank jullie wel dat ik vanaf het begin af aan alle vrijheid heb gehad om de bakkerij eigen te maken en dat jullie mij altijd ondersteund hebben bij mijn ideeën.”

 Vervolgens kwam zijn vrouw Annelieke naar voren om samen met hem de openingshandeling te verrichten. Met een ferme klap op een rode noodknop ging het licht aan onder gejuich van twee opblaasbare figuren. Een prachtig gezicht in de avondschemering. Een mooie winkel met een duidelijke routing: de broodjes en lekkers rechts, de stoete achterin en het geld links. In groepjes mochten de genodigden naar binnen, even een praatje maken met een stralende Mark en Annelieke en vervolgens via de achterdeur weer naar het plein voor een drankje.

De gloednieuwe winkel is weer een aanwinst voor ons dorp al had dat (te) kleine winkeltje aan de brugstraat ook wel wat. Dat gaat plaats maken voor wat voorzieningen voor de oude dag van Anton en Marja, de grondleggers van een bakkerijketen met inmiddels 7 winkels in de regio. Mark en Annelieke succes met jullie nieuwe stekkie en Anton en Marja geniet van de welverdiende rust(als jullie het zo ver hebben).

Tekst en foto’s : Willem van Trui.

 

 

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten