Autobrand Haven Lemelerveld

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 mei werden bewoners van de Haven opgeschrikt door een autobrand op de oprit van een woning. Een onheilspellende rookwolk trok boven het centrum van Lemelerveld op vanuit een rode gloed. Snel werd Brandweer Lemelerveld ingeschakeld en deze was binnen enkele minuten ter plaatse. Zij namen de eerste dappere bluspoging over van de bewoner die met een tuinslang was begonnen te blussen. Ook een buurman schoot te hulp met een brandblusser. Echt ‘noabershap’!

Twee eenheden van de politie kwamen ter plaatse en legde de formaliteiten vast. Ook werd gekeken naar eventuele (deurbel)camera’s die mogelijk informatie over de oorzaak zouden kunnen opleveren.

De auto brandde aan de voorzijde helemaal uit, maar de woning bleef mede door de bewoner, de buurman en vlotte inzet van de brandweer, gelukkig behouden.

Over de oorzaak is nog niks bekend. Brandstichting kan nog niet worden uitgesloten. Heeft u iets verdachts gezien kort voordat de brand ontdekt werd rond 02:43 uur of heeft u camerabeelden? Meld u dan bij de politie.

Foto’s Niels Jansen

Deel dit: