Auto van Ewijk/LHC 1 – SV Nieuw-Heeten 1 25-13

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. De dames van LHC namen het op tegen SV Nieuw-Heeten dames 1. Een ploeg die afgelopen jaar ook gedegradeerd is uit de hoofdklasse. Dit beloofde dus een spannende pot te worden.

In de voorbespreking werden de belangrijkste punten doorgesproken en werden de dames van LHC op scherp gezet door hun trainer Laurens Beld. De dames van LHC  waren er op gebrand om het thuispubliek te laten zien waar ze staan na een goede voorbereiding.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was veelbelovend. Al snel stond er een stand van 9-1 op het scorebord doordat de dekking erg goed stond en aanvallen mooi werden uitgespeeld. Tevens hield de keepster van LHC 5 penalty’s tegen. Was dit te mooi om waar te zijn? Nee hoor, de dames van LHC wisten het net nog vaker te vinden en gingen rusten met een stand van 14-4.

In de rust werd besproken om Nieuw-Heeten niet in hun spel te laten komen en dat de dames van LHC scherp moesten blijven spelen. Het lukte de dames van LHC om met leuke combinaties de wedstrijd uit te spelen. De wedstrijd eindigde met een stand van 25-13 in het voordeel van de dames van LHC 1. Publiek bedankt voor jullie support!

Volgende week zaterdagavond gaan de dames van LHC 1 richting Doetinchem om het op te nemen tegen Artemis.

Door: LHC,   Foto’s: Martin Zwakenberg

Geef een reactie